ΠΣΑΣ: Βραβεύσεις για τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια μιας γιορτινής βραδιάς που ανέδιδε αισιοδοξία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων βράβευσε τους Κορυφαίους Ασφαλιστικούς Συμβούλους της Χώρας για το έτος 2014, επιλέγοντας για την περίσταση έναν ιδιαίτερο χώρο, τους μαγευτικούς κήπους του Μουσείου Οίνου.

Η προσέλευση των Συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους εκπροσώπους των εταιριών,των θεσμικων φορέων  αλλά και του κλαδικού τύπου να είναι παρόντες για να τιμήσουν με την σειρά τους τόσο το θεσμό της Βράβευσης που έχει καθιερώσει ο Σύνδεσμος όσο και τους Βραβευόμενους, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν το 2014, τη δυσκολότερη ίσως χρονιά της τελευταίας πενταετίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, καθώς και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. H κα Αντωνάκη αφού συνεχάρη τους βραβευόμενους, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικότερα θέματα που καθορίζουν την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς αυτή την περίοδο: την εφαρμογή του Solvency II, τα capital controls, την υποχρεωτική επανεκπαίδευση των διαμεσολαβούντων, καθώς και τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία περί διαμεσολάβησης, η οποία δημοσιεύεται σύντομα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες του ΕΕΑ όσον αφορά στην εκπαίδευση των διαμεσολαβούντων μέσω e-learning και στη συνέχεια υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφεύγονται αθέμιτες πρακτικές οι οποίες οδηγούν στον διασυρμό του κλάδου τη στιγμή που όλοι μαζί – εταιρίες και διαμεσολαβούντες – θα πρέπει να αγωνίζονται ενωμένοι για την αναβάθμιση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ακολούθησε μία σύντομη παρακινητική ομιλία από την α’ αντιπρόεδρο του ΠΣΑΣ κα Θεοδώρα Γουργούλη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων στους κλάδους Ζωής, Γενικών Ασφαλειών και Επενδυτικών Προϊόντων για το 2014.

 

  • Πρώτη στον κλάδο Ζωής, η κυρία Γιάννα Βάσιου, συνεργάτης της Metlife.
  • Πρώτος στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών, ο κύριος Χρήστος Σκουλουδάκης, συνεργάτης της International Life.
  • Πρώτος στον κλάδο Επενδυτικών Προϊόντων, ο κύριος Κάρολος Μαρκουίζος, συνεργάτης της Metlife.

 

 

 

Παράλληλα βραβεύθηκαν και οι Συνάδελφοι που έχουν διακριθεί για την συμμετοχή τους, στον Διεθνή Χρηματοασφαλιστικό Οργανισμό Μ.D.R.T (Million Dollar Round Table)

 

Οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι που διακρίθηκαν ήταν:

 

  • Η κυρία Ελένη Γρυπάρη, πρωην πρόεδρος ΠΣΑΣ ,ανεξάρτητη επενδυτική σύμβουλος, η οποία συμπλήρωσε φέτος 17 χρόνια συμμετοχής στο MDRT, στη διάρκεια των οποίων έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία σημαντικές θέσεις ευθύνης παγκοσμίως.
  • O κύριος Δημοσθένης Συκοβάρης, συνεργάτης της International Life, o οποίος συμπλήρωσε 9 χρόνια συμμετοχής στο MDRT και διατέλεσε zone chairman Ευρώπης .
  • O κύριος Λουκάς Τουρνατζής, συνεργάτης της Interamerican, o οποίος συμπλήρωσε 5 χρόνια συμμετοχής στο MDRT.

 

H έκπληξη της βραδιάς ήταν η βράβευση των δύο προηγούμενων προέδρων, Ελένης Γρυπάρη και Κωνσταντίνου Λάμπρου και η ανακήρυξή τους ως ισόβια μέλη μας για την συνεισφορά τους στον Σύνδεσμο μας. Στο πρόσωπό τους βραβεύθηκαν όλοι οι απερχόμενοι Πρόεδροι.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του ΠΣΑΣ κ. Παναγιώτη Λελεδάκη, ο οποίος κάλεσε διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικές εταιρίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμβάλουν στην προβολή της σπουδαιότητας της ιδιωτικής ασφάλισης, στη βελτίωση της αξιοπιστίας του κλάδου, αλλά και στην καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης στους καταναλωτές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με συντομία στο έργο του νέου Δ.Σ. του ΠΣΑΣ κατά την επτάμηνη θητεία του, καθώς και σε ενα πλούσιο σχέδιο δράσης που έχει αναπτυχθεί για το άμεσο μέλλον, καλώντας παράλληλα όλους τους ασφαλιστικούς συμβούλους να αγκαλιάσουν τον Σύνδεσμο, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του.

xorigoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*