ΠΣΑΣ: Επιστολή 7 αιρετών της διοίκησης για όλες τις εξελίξεις – “Πώς φτάσαμε ως εδώ”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΣ & ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΙΡΕΤΟ Δ.Σ

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του ΠΣΑΣ, και την ασφαλιστική αγορά, ότι προσφάτως με δικαστική απόφαση, κατέλαβαν χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες την διοίκηση του Συνδέσμου μας, για μία ακόμη φορά με διορισμένη διοίκηση, αφού πρώτα περιέργως η υπάλληλος γραμματέας του ΠΣΑΣ παραιτήθηκε αιφνιδίως και έτσι η κλήση για το δικαστήριο δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτή από εμάς, εντός του πολύ στενού περιθωρίου των 48 ωρών μέχρι τη ορισθείσα δικάσιμο.

Λίγα λόγια πως φτάσαμε έως εδώ.

Αρχικά, τον Οκτώβριο του 2023 παραιτήθηκε η κα. Γουργούλη. Η αιτία όπως πάντα η ίδια, αμφισβητήθηκε η καταλληλότητα της να είναι πρόεδρος από την πλειοψηφία του ΔΣ. Την ακολούθησαν με παραιτήσεις ο κος. Μαλάς και η κα. Πετροχείλου.

Τα εναπομείναντα τέσσερα μέλη υπό την προεδρία του Α αντιπροέδρου Ανδρέα Καλλέργη και γραμματέα Αντώνη Σαμωνά κάλεσαν το αναπληρωματικό μέλος Αποστολιώτη Λάμπρο να προσέλθει ως μέλος του Δ.Σ., όπως ορίζει το καταστατικό του ΠΣΑΣ άρθρο 21.

Το νέο πενταμελές Δ.Σ. που λειτουργούσε σε απαρτία (άρθρο 14 του καταστατικού μας), επειδή η βασική του πρόθεση ήταν να επανέλθει στην επταμελή του σύνθεση και να συνεχίσει τις εργασίες του και δεδομένου ότι δεν υπήρχαν έτερα αναπληρωματικά μέλη, προχώρησε σε έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό η γενική συνέλευση να προκρίνει δύο μέλη για να ολοκληρωθεί με αυτό το τρόπο η σύνθεση του Δ.Σ., όπως ορίζεται στο τέλος του άρθρου 17 του καταστατικού.

Ακολουθώντας την διαδικασία που ορίζει το άρθρο 22 του καταστατικού καλέσαμε τα μέλη μας να παραβρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση όπως ορίζει το παραπάνω άρθρο με τελική ημερομηνία 1/12/2023.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όλες οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν έγγραφης νομικής γνωμοδότησης από τον διορισμένο νομικό σύμβουλο του ΠΣΑΣ, κo. Σκανδαλή Γεώργιο.

Σε καμία περίπτωση δεν ενεργήσαμε αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ., ώστε να απαιτείται εφορευτική επιτροπή καθώς οι υποψηφιότητες ήταν δύο (2) όσες δηλαδή και οι θέσεις που έπρεπε να αναπληρωθούν. Έγινε φανερή ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός, άρθρο 22 του καταστατικού.

Από την παραπάνω γενική συνέλευση επελέγησαν τα δύο μέλη μας για την πλήρωση των κενών θέσεων του Δ.Σ. ήτοι ο κος. Ιωάννης Καλαμπάκας και ο κος. Κάρολος Μαρκουίζος. Το ως άνω Δ.Σ. εκπλήρωσε στο σύνολο όλες τις υποχρεώσεις του οργάνου μέχρι την δικαστική απόφαση για προσωρινή διοίκηση.

Εδώ να σημειωθεί πως 5 από τα 7 μέλη της διορισμένης προσωρινής διοίκησης δεν είναι καν μέλη του ΠΣΑΣ.

Επισημαίνεται ότι στο Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης συμμετέχει η σύζυγος του προσωρινού προέδρου κ. Σακκάρη καθώς και η κόρη ενός άλλου μέλους του Δ.Σ.

Γιατί άραγε συνέβη αυτό;

Διότι κανείς σχεδόν από τα μέλη του ΠΣΑΣ δεν ήθελε να εμπλακεί στην παραπάνω ανωμαλία που επεδίωξε η απελθούσα δια παραιτήσεως πρόεδρος του ΠΣΑΣ κα. Γουργούλη.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί συνεχίζουν για δεύτερη φορά αυτή την δικομανία και την δικαστική προσφυγή.

Είμαστε σε επιφυλακή και έχουμε δικαστικά-νομικά αντικρούσει την προσωρινή απόφαση της διορισμένης διοίκησης.

Η διαρκής προσπάθεια εμάς των αιρετών μελών είναι να έχει πάντα ο Σύνδεσμος τη δημοκρατική του εκπροσώπηση.

Τέλος στις δικαστικές διορισμένες διοικήσεις που μετατρέπουν τον Σύνδεσμο μας σε μια αντικοινωνική ομάδα που θα διοικούν η ιδιοτέλεια και οι προσωπικές επιδιώξεις.

Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν δημοκρατικά τη φωνή του Συνδέσμου, όπως το έπραξαν και στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου δύο (2) μέλη εκλέχτηκαν με περισσότερες ψήφους ακόμα και από μέλη που έχουν εκλεγεί πολλάκις. Με δεδομένο ότι το κύριο μέλημα κάθε συλλογικότητας είναι η συμμετοχή των μελών, κάθε διορισμένη διοίκηση δε θα είναι παρά μόνο η απαξίωση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις στο κλαδικό τύπο για πίνακες με φωτογραφίες, ζημιές του θερμοσίφωνα ή καθαριστικά υλικά, απαξιούμε να εισέλθουμε στο παιχνίδι των ανταπαντήσεων, γιατί ο σκοπός μας είναι και θα είναι η επίλυση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση”.

ΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΣΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΩΝΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΩΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*