Στις Βρυξέλλες ο Κουρουμπλής. Τι ζήτησε από τον Σουλτς

της Ιοκάστης Αλειφεροπούλου

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ζητάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση και να συζητήσει τρόπους εξεύρεσης λύσης.

Ο υπουργός Υγείας, στη 45λεπτη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα την υγειονομική κρίση στη χώρα, κατέθεσε πρόταση η οποία εξασφαλίζει αφενός παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, αφετέρου, δίνει την ευκαιρία σε ανέργους-επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. «Το αγαθό της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να υποκύπτει σε περικοπές και περιορισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας την υιοθέτηση της ελληνικής πρότασης ως δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργός Υγείας ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η κατατεθείσα πρόταση. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν επιθυμεί μια αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και άλλους ευαίσθητους τομείς.

Οι επαφές του Π. Κουρουμπλή στο πλαίσιο της ελληνικής διαπραγμάτευσης με έμφαση στο χώρο της Υγείας, συνεχίστηκαν με μια σειρά Επιτρόπους, που εμπλέκονται στο θέμα (Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της ΕΕ, Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας & Προστασίας Καταναλωτών), στους οποίους ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι δεδομένων των προβλημάτων που υφίστανται οι δομές του συστήματος Υγείας, επιβάλλεται η προάσπιση του αγαθού της ανθρώπινης ζωής να υπερβαίνει τους όποιους κανονισμούς.

 

Πηγή: Virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*