Λύσεις στα καυτά προβλήματα της αγοράς

Διερευνητικές συναντήσεις προετοιμάζουν εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς με τα νέα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, με στόχο την αναζήτηση λύσεων σε όλα όσα περιβάλλουν την ασφάλιση. Κατά τις πληροφορίες του IW αυτόνομα, αλλά και ως θεσμικοί φορείς οι υπεύθυνοι για την συλλογική εκπροσώπηση της αγοράς ενημερώνουν τα νέα πολιτικά πρόσωπα και τους πέριξ αυτών για τις πρώτες ενέργειες που χρειάζεται η ιδιωτική ασφάλιση. Η προσπάθεια έγκειται αφενός στην ενημέρωση για τα όσα θίγουν την ιδιωτική ασφάλιση και αποτελούν και σκόπελο στην ανάπτυξή της και παράλληλα στην επίτευξη λύσεων κατά το δοκούν.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται και η συνολική αντιμετώπιση του κλάδου στα όσα προοπτικά μπορεί να προσφέρει και στο δημόσιο σύστημα σύνταξης και υγείας. Οι άτυπες, αυτές προσεγγίσεις θα λάβουν μέσα στο επόμενο διάστημα και πιο επίσημη μορφή καθώς η επίτευξη λύσεων δεν επιτρέπει περιθώρια για χάσιμο χρόνου.

Κορυφή στα θέματα των συζητήσεων αποτελεί κυρίως για τους ασφαλιστές η επίλυση της ΑΣΠΙΣ , θέμα που αν επιλυθεί θα απελευθερώσει την αγορά από ένα μεγάλο βάρος. Όσον αφορά την ατζέντα των θεμάτων σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι διευρυμένη και θα περιέχει και θέματα εκτός των γνωστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*