ΠΣΑΣ, επουλώστε τις πληγές πριν ο χρόνος κάνει το ασήμαντο, εξωπραγματικό

Τις διαφωνίες στην ασφαλιστική αγορά τις ‘απολαμβάναμε’ φευγαλέα και σε ορισμένες στιγμές. Αν, ήταν αδιάκοπες δεν θα μπορούσαμε τις αντιληφθούμε ως αντίθεση.  Και, αν δεν αφήναμε να επουλωθούν, ταμπουρωνόμασταν στους περιορισμούς μας, ο χρόνος θα τις παραμόρφωνε και θα τους έδινε εξωπραγματικές διαστάσεις.

της Ελενας Ερμείδου

Με τον ΠΣΑΣ δεν συνέβη αυτό. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις συμπεριλαμβάνονταν στα καθημερινά. Οι διαφωνίες μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΣ δεν ήταν αντίθεση ήταν το σύνηθες της καθημερινότητας.

Καμία διαφωνία δεν κάμφθηκε.  Καμία σύγκρουση δεν ξεπεράστηκε.  Οι καθημερινές διαρροές ήταν πολυάριθμες. Πέραν, ότι υπήρχε η διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας αρκετές φορές, λόγω έλλειψης ενημέρωσης με την πραγματικότητα της αγοράς –έξω, η τάση του ΠΣΑΣ ήταν να συζητά τα προβλήματα του με ανθρώπους που είχαν διαφορετικά συμφέροντα. Δεν έκατσε να λύσει τα προβλήματα πρόσωπο με πρόσωπο. Έτσι η κατάσταση χειροτέρευε. Δεν έλειπε και το κουκούλωμα ακόμα και η προσποίηση σε κάποια διαλείμματα ότι όλα είναι καλά και το τοπίο ξεκάθαρο.

Τα άκαμπτα άτομα, μήπως προσπαθούν να τα κάνουν να φαίνονται όλα καλά;  Μήπως συνηθίζουν να ενοχοποιούν τους άλλους για ό,τι βγαίνει άσχημα, χάνουν στην συνέχεια την ψυχραιμία τους, όταν κάποιος τους επισημάνει ένα σφάλμα που μπορεί να έχουν κάνει; Θυμίζει τίποτα αυτό ;

Οι αλλαγές που συντελέστηκαν τελευταία στον ΠΣΑΣ με παραιτήσεις και αλλαγές της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, όποιου διοικητικού συμβουλίου δεν είναι το τέρμα είναι μία γέφυρα με τον πραγματικό κόσμο και την αγορά έξω.

Δεδομένο ότι  το να μιλάμε για το πρόβλημα δεν επιλύεται τίποτα, είναι δυσλειτουργικό, ο ΠΣΑΣ χρειάζεται να πάρει μαθήματα από τα παθήματα. Να φροντίσει να κλείσει τις πληγές, να μην εμποδίσει κανέναν να τις επουλώσει, ώστε να μην χάσει αυτό που συμβαίνει έξω  και να αρχίσει να σμιλεύει το μέλλον του.  Αν, η πληγή του δεν επουλωθεί, ο χρόνος θα συνεχίσει να παραμορφώνει τα συμβάντα που υπήρξαν, ώστε ακόμα και ένα ασήμαντο επεισόδιο να καταλήξει να πάρει εξωπραγματικές διαστάσεις.

Ας ελπίσουμε ότι μία νέα ατμόσφαιρα θα επικρατήσει και κανείς δεν θα ταμπουρωθεί στους περιορισμούς του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*