back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

150 εκ. επιπρόσθετες δόσεις αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη Moderna

Επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το εμβόλιο της Moderna και έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Με τη προσθήκη της νέας αγοράς, συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna παραγγέλθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως σήμερα με στόχο την παράδοση εντός του τρέχοντος έτους.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της σύμβαση είναι δυνατή η επιλογή αγοράς ακόμη 150 εκατομμυρίων δόσεων οι οποίες σχεδιάζεται να παραδοθούν το 2022.

Το  εμβόλιο έναντι της COVID-19 της  Moderna είναι ένα εμβόλιο mRNA, το οποίο αναπτύχθηκε από την Moderna και ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας των ΗΠΑ και Κέντρο Εμβολίων για Λοιμώδη Νοσήματα (NIAID).

- Advertisement -

«Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Moderna και την πλατφόρμα mRNA μας. Η σημερινή αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων αυξάνει τη συνολική παραγγελία του εμβολίου COVID-19 σε 310 εκατομμύρια για παράδοση το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

Ο ίδιος πρόσθεσε στα λεγόμενά του ότι  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί μας για το πώς να προετοιμαστεί για το 2022, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πιθανών παραλλαγών και η Επιτροπή έχει μια επιλογή για επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις για παράδοση το 2022».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην Moderna υπό όρους άδεια κυκλοφορίας (CMA) εμβολίου για την COVID-19, βάσει της σύστασης του τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 για ενεργό ανοσοποίηση και για την πρόληψη της  νόσου που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

8th MedTech Conference: Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία

  Οι σκόπελοι και οι προκλήσεις για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αναδείχθηκαν στο 8th MedTech Conference με τίτλο «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία».

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης