Χρ. Παπακωνσταντίνου στο ocin24: Αίρονται οι στρεβλώσεις, αρμόδια εποπτική αρχή η ΤτΕ για τα ΤΕΑ

Το 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin24 με τίτλο: «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin24) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Η κα. Χρ. Παπακωνσταντίνου, μέσω βίντεο, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι ο Νόμος 5078 εισάγει όρους συνεκτικού πλαισίου, με δυνατότητα σύστασης πολλαπλών ταμείων, ενώ δίνει την ευκαιρία σε μικρότερους εργοδότες να αναπτύξουν ταμεία. Παράλληλα αίρονται οι στρεβλώσεις, καθώς η αρμόδια εποπτική αρχή η ΤτΕ. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα εξυγίανσης. Με βάση την αρχή της αναλογικότητας θα γίνει η εποπτεία της ΤτΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*