ERGO: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Τι μας προσφέρουν σήμερα

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν, πλέον, μέρος της καθημερινότητάς μας. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν αναδειχθεί κορυφαίοι παίκτες στον χώρο της κινητικότητας.

Από την αρχική τους εμφάνιση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που καταναλώνουμε ενέργεια και προστατεύουμε το περιβάλλον. Με την πάροδο του χρόνου, η ταχεία πρόοδος στους τομείς των μπαταριών αλλά και των φορτιστών επέτρεψε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μπορούν να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά την ευκολία που μας προσφέρουν τα παραδοσιακά καύσιμα.

Αν και γίνεται πολλή κουβέντα γι’ αυτά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν μέχρι σήμερα, τα οποία αφορούν τόσο την απόκτηση, όσο και τη χρήση τους. Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Πέρα από τους μηδενικούς ρύπους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον, τα πιο απτά πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αρχικά οι πολύ καλύτερες επιδόσεις. Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν τη ροπή τους στιγμιαία και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φτάσει ο κινητήρας σε κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας ή να έχουμε επιλέξει την κατάλληλη ταχύτητα στο κιβώτιο, για να μας δώσει τη μέγιστη ταχύτητα. Στο ηλεκτρικό απλά πατάμε το γκάζι και φεύγουμε.

Σε οικονομικό επίπεδο, σημαντικό κέρδος προκύπτει αρχικά από τη συντήρηση, αφού δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με αλλαγές σε λάδια, μπουζί και πολλά ακόμα περιφερειακά που περιλαμβάνουν τα σέρβις σε ένα αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Ακόμη, είναι πιο οικονομικά στην κατανάλωση, και θα συνεχίσουν να είναι όσο η βενζίνη στη χώρα μας παραμένει πιο ακριβή από την ηλεκτρική ενέργεια. Αν μάλιστα αποκτήσουμε την απαραίτητη εγκατάσταση και το φορτίζουμε στο σπίτι, το κέρδος είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Περισσότερα στο ergo blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*