Το νέο σκηνικό των Lloyd’s σε 5 πράξεις για το 2024

της Ελενας Ερμείδου

Στήθηκε μετά μεγάλης προσοχής το νέο σενάριο των Lloyd’s, The Lloyd’s Market Association (LMA ) και περιλαμβάνει την δώδεκα μηνών μεταμόρφωση του οργανισμού σε πέντε πράξεις: καινοτομία, τεχνολογία και εξειδίκευση, κανονιστικές Αρχές, ανάπτυξη ταλαντούχων, δέσμευση μελών.

Στο κεντρικό πυρήνα του σεναρίου οι διαδικασίες Blueprint * Two, όπως τις αποκαλεί η Ενωση με δύο φάσεις αλλαγών και με την υιοθέτηση τεχνικών διαδικασιών (Velonetic) που μεταμορφώνουν την ασφάλιση του καταναλωτή.

Δοκιμές και πειράματα για τους Velonetic go-lives

Η ‘The Lloyd’s Market Association (LMA)’ θέλει να διασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού και ήδη έχει ξεκινήσει μία σειρά πειραμάτων σε συνεργασία με το Συμβούλιο των Δεδομένων  για τους Velonetic go-lives . Στόχος του τρίπτυχου είναι η απόλυτη υιοθέτηση μία ψηφιοποιημένης ανοιχτής αγοράς σχηματίζοντας ένα συμβόλαιο δέσμευσης.

Προσθέτως, η ‘The Lloyd’s Market Association’ τονίζει πως θα υποστηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τα μοντέλα της διατύπωσης όρων συμβολαίων, τις διαδικασίες σύγκρισης και αξιολόγησης, θα υποστηρίξει τον τρόπο σκέψης και χειρισμού πάνω σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη από αποφάσεις που θα βασίζονται στην χρήση των δεδομένων, τις αναφορές του μάρκετινγκ και μακροζωία του επιχειρηματικού μοντέλου.

Με στόχο την υποστήριξη των διαχειριστών Δικτύων, η LMA σχεδιάζει να συμμετάσχει στη συλλογή δεδομένων αγοράς και στην ανάπτυξη έργων, να εξελίξει το μοντέλο του underwriting και την διαχείριση των προγραμμάτων κεφαλαίου καθώς, και την εμπορική στρατηγική των Lloyd’s.

Διαδικασίες ελέγχων με τις κανονιστικές Αρχές

Επιπλέον, η Ενωση θα αναλάβει ρόλο πάνω στη διατύπωση και εφαρμογή της  ESG στρατηγικής των Lloyd’s. Σε ό,τι αφορά την κανονιστική – ρυθμιστική πολιτική η  LMA πρόκειται να εφαρμόσει μια στρατηγική  πάνω σε βασικού άξονες των LIC, FCA, PRA, EIOPA και της Κυβέρνησης.

Ορισμένα από τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν: τις υποχρεώσεις των καταναλωτών, τις πράξεις των ρυθμιστικών αρχών για την υλοποίηση των στόχων περί ανταγωνισμού, την συνεργασία με τις Αρχές πάνω στην αναμενόμενη Οδηγίας για τη Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων  και τη συνολική προώθηση των συμφερόντων των μελών.

Στον τομέα της ανάπτυξης ταλαντούχων, η LMA στην αναβάθμιση της τεχνικής κατάρτισης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσω της Ακαδημίας LMA, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις επιχειρηματικές προοπτικές των Δικτύων.

Το Blueprint δεν είναι όρος καινούργιος

* Ένα σχέδιο είναι μια αναπαραγωγή ενός ενός μηχανικού σχεδίου χρησιμοποιώντας μια διαδικασία εκτύπωσης επαφής σε φύλλα ευαίσθητα στο φως που εισήχθη από τον Sir John Herschel το 1842. Η διαδικασία επέτρεψε την ταχεία και ακριβή παραγωγή απεριόριστου αριθμού αντιγράφων. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως για πάνω από έναν αιώνα για την αναπαραγωγή σχεδίων προδιαγραφών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και τη βιομηχανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*