Σεισμός Ιαπωνία: Οι εκτιμήσεις τριών κορυφαίων οργανισμών

της Ελενας Ερμείδου

Από τις 3-6 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται οι συνολικές ασφαλισμένες ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά του 2024, σύμφωνα με το μοντέλο υπολογισμού ζημιών της Moody’s. Οι ζημιές προέρχονται από κατοικίες, βιομηχανίες, και εμπορικές επιχειρήσεις.

Δεν περιλαμβάνονται οι ζημιές σε οργανισμούς κοινής ωφελείας

Σύμφωνα, με την Moody’s RMS το εύρος των ζημιών περιλαμβάνει απώλειες από την ισχυρή δόνηση του εδάφους, απώλειες από πυρκαγιές που προκαλούνται από σεισμούς, απώλειες από πλημμύρες, απώλειες από μετακίνηση του εδάφους. Οι εκτιμήσεις της Moody’s θα πρέπει να σημειωθεί δεν περιλαμβάνουν απώλειες που έχουν σημειωθεί σε οργανισμούς κοινής ωφελείας, υποδομές μεταφορών και τα αυτοκίνητα.

Verisk και Karen Clark & Company

Οι εκτιμήσεις ασφαλισμένων ζημιών της Moody’s από τον σεισμό στην Ιαπωνία είναι οι τελευταίες που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα που σήμερα κλείνει. Προηγήθηκαν οι εκτιμήσεις της Karen Clark & Company (KCC), και της Verisk.

Σύμφωνα, με την Verisk,οι ασφαλισμένες ζημιές από τον σεισμό στην Ιαπωνία θα στοιχήσουν από 1,8 μέχρι και 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια (260-480 δισεκατομμύρια γιεν) ενώ για την Karen Clark & Company (KCC), θα φτάσουν τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προειδοποιήσεις AM BEST

Τούτων δοθέντων, η AM BEST προειδοποίησε ότι αν, οι ζημιές υπερβούν τα όρια της αντασφάλισης ενδεχομένως να υπάρξουν αυξήσεις στα αντασφάλιστρα για τις πληγείσες περιοχές στις αμέσως επόμενες ανανεώσεις των συμβάσεων τη 1η Απριλίου 2024.

Από την πλευρά της η Fitch τόνισε ότι οι ζημιές θα έχουν αντίκτυπο στα κέρδη των Ιαπωνικών ασφαλιστικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*