Karavias: Ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει στην Art Athina

της Ελενας Ερμείδου

Για μία ακόμα χρονιά εντυπωσιάζει ευχάριστα η Karavias Underwriting Agency με ένα νέο εικαστικό δημιούργημαΜία  νέα  εικαστική περσόνα του Γίώργου Καραβία κάνει την εμφάνιση της στην μεγαλύτερη ετήσια Αθηναική εικαστική εκδήλωση Art Athina στο Ζάππειο 14-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Karavias Art Insurance, μετά από την επιτυχημένη εικαστική περσόνα του Γιώργου Καραβία ως ένας “άλλος” Dali, φέρνει στην φετινή Art Athina την ανανεωμένη εικόνα του ίδιου, η οποία αποπνέει χιούμορ και αυτοσαρκαστική διάθεση. Πρόκειται για μία επινοητική ματιά του ζωγράφου Αχιλλέα Χρηστίδη και σαν καρέ από comics, αναδύεται μια νέα σουρεαλιστική περσόνα.

Η Art Athina, η μεγαλύτερη αθηναϊκή εικαστική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης μεταξύ 14-17 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο χώρο διοργάνωσης φιλοξενεί  67 χώρους τέχνης από την Ελλάδα και οκτώ χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρο, Βρετανία, Ελβετία, Πολωνία και Ρουμανία) με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα και εκπαιδευτικές δράσεις.

Διάλογος μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού

Στο επίκεντρο της φετινής ξεχωριστής  διοργάνωσης βρίσκονται η ευρύτερη συνεργασία ενός συνόλου νέων δυναμικών επιμελητών και συγχρόνως  ο διάλογος των αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος είναι δε, το Ζάππειο Μέγαρο να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης και ώσμωσης για τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι εικαστικοί δημιουργοί είτε εκπροσωπούνται από τις εγχώριες γκαλερί, είτε από εκείνες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα από  τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Βρετανία, την  Ελβετία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα πλαισιώνεται σταθερά από ένα ευρύ σύνολο δράσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*