Aπάντηση ΣΠΑΤΕ στον ΠΟΑΔ με αιχμές

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΠΑΤΕ, μετά την δημοσίευση του δελτίου τύπου που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΔ [ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ] σχετικά με την αποχώρηση του ΣΠΑΤΕ από αυτήν, σύμφωνα με την από 3/5/2023 απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Δ.Σ. ΣΠΑΤΕ δηλώνουν ότι:

1. Το δελτίο τύπου βάλλει προσωπικά την Πρόεδρο μας Μαρία Δημητριάδη, ενώ η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη του. Η προσωπική επίθεση αυτή εξυπηρετεί προφανώς συμφέροντα και σίγουρα δεν επιβεβαιώνει τον ενωτικό χαρακτήρα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Η προσπάθεια της Προέδρου μας μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν να καθίσουν όλοι οι Πρόεδροι των Σωματείων σε ένα τραπέζι και να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές για το κοινό καλό. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν με ευθύνη όλων. Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να προβληματιστεί από την αποχώρηση ενός ιστορικού μέλους και να προχωρήσει στην αυτοκριτική της.

2. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διεκδικεί το αποκλειστικό δικαίωμα εκπροσώπησης όλων των διαμεσολαβητών, καθώς η ποσόστωση της εκπροσώπησης στο ΔΣ της δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αναλογία των συναδέλφων διαμεσολαβητών Αθήνας και λοιπής Ελλάδας. Η απόφαση δε της ομοσπονδίας να μην συμμετέχει στην Ε.Α.Δ.Ε. καταδεικνύει το έλλειμα δυναμικής και δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και τον τρόπο λήψης αποφάσεων εντός της Ομοσπονδίας.

3. Καλούμε την ενωτική Ομοσπονδία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τις δράσεις και τις ενέργειες της να αποδείξει ότι εργάζεται για το καλό της διαμεσολάβησης αντί να ρίχνει λάσπη σε πρόσωπα συναδέλφων που με τη δράση τους έχουν μόνο ωφελήσει την εκπροσώπηση. Η ιστορία και οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν τελικά όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*