Τέλος από την ΠΟΑΔ ο ΣΠΑΤΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ανακοινώνει την αποχώρηση του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής, με την επωνυμία ΣΠΑΤΕ.

Η Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κα Μαρία Δημητριάδη, με επιστολή της στις 9/6/2023 γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία, ότι μετά την λήψη της υπ’αριθμ Α.Π.468/23, απόφασης του Δ.Σ. στις 3/5/2023, για λόγους που δεν συνάδουν με την καταστατική λειτουργία του ΣΠΑΤΕ, όπως αναφέρει, αποχωρεί από την ΠΟΑΔ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την ενότητα και την ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προς ενημέρωση των ανθρώπων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης θέλει να γνωστοποιήσει τα παρακάτω .

1) Η απόφαση αποχώρησης του ΣΠΑΤΕ, ελέγχεται για την νομιμότητα της, διότι για την λήψη της, δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τα άρθρα 11 (παρ. ε & στ ) και 14 του καταστατικού διαδικασίες, οι οποίες ορίζουν ότι για την ένταξη και αποχώρηση του σωματείου από δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο όργανο, απαιτείται η λήψη απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Με αυτή του την απόφασή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΤΕ, έχει παραβιάσει, πέραν του καταστατικού του και όλα όσα σχετικά ορίζονται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας, περί λειτουργίας των Σωματείων.

2) Ο λόγος της απόφασης αποχώρησης του ΣΠΑΤΕ από την Ομοσπονδία που επικαλείται η Πρόεδρος του κα Μαρία Δημητριάδη, δηλαδή η διαφύλαξη των συμφερόντων των Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Νομού Αττικής, μέσω και της συνέργειας της με την Ε.Ε.Δ.Ε, θεωρούμε πως όχι μόνο είναι προσχηματικός, αλλά και επικίνδυνος. Πιστεύουμε ότι η πράξη αυτή, του διαχωρισμού των Ασφαλιστικών Πρακτόρων σε εκείνους του Νομού Αττικής και στους άλλους της υπόλοιπης Ελλάδας, αφενός προσβάλει και μειώνει το κύρος της πλειονότητας των Επαγγελματιών συναδέλφων Πανελλαδικά, αφετέρου υποσκάπτει την ενότητα του κλάδου μας , προωθώντας ουσιαστικά την ιδέα του διχασμού.

Στους κόλπους της ΠΟΑΔ βρίσκονται πανελλαδικά πρωτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης όλων των βαθμίδων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης όπως ο Π.Σ.Α.Σ ο οποίος εκπροσωπεί Ασφαλιστικούς Πράκτορες και εδρεύει στον Ν. Αττικής .

3) Η πρόθεση του ΣΠΑΤΕ, όπως εκφράστηκε μέσω της Προέδρου του κας Μαρίας Δημητριάδη, να εμπλακεί στην προσπάθεια της εκ νέου σύσταση της πρώην Ε.Α.Δ.Ε, ως εκπρόσωπος των ασφαλιστικών πρακτόρων του νομού Αττικής, με την συνέργεια και σύμφωνη γνώμη των άλλων Σωματείων ΣΕΜΑ (Μεσιτών) και ΕΣΑΠΕ (Συντονιστών), μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Θεωρούμε ότι κανένα σχήμα που δεν περιέχει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που είναι και το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο Πανελλαδικά, δεν δικαιούται να διατείνεται πως εκπροσωπεί και εκφράζει την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, στο σύνολό της .

Η ΠΟΑΔ , ως το μοναδικό Δευτεροβάθμιο Συλλογικό Όργανο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης , με την μέχρι σήμερα σαραντάχρονη πορεία της, στηριζόμενη στις Αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας και του σεβασμού του συνόλου των ανθρώπων της διαμεσολάβησης, αγωνίστηκε και θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται, για τα δικαιώματα και τις επιδιώξεις όλων των κατηγοριών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ( Πράκτορες, Μεσίτες, Συντονιστές ), από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν προέρχονται και που συνυπάρχουν στους κόλπους της .

Η Ομοσπονδία, εκ του θεσμικού της ρόλου, πάντα λειτουργούσε ενωτικά, μακριά από διχαστικές νοοτροπίες και πρακτικές .

Σεβόμαστε τον πολυπληθή αριθμό των άξιων συναδέλφων μας που δραστηριοποιούνται στον Νομό Αττικής , αλλά πιστεύουμε πως έχουν την ίδια αξία, με τους συνάδελφους μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η διασπασμένη φωνή των Ασφαλιστικών Πρακτόρων, όχι μόνο θα δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με τις θέσεις μας , αλλά θα δυσκολέψει και την έκφραση ενιαίων θέσεων για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στο σύνολό της .

Διατηρούμε άσβεστη την ελπίδα, τα μέλη και η Διοίκηση του ΣΠΑΤΕ, να αντιληφτούν έγκαιρα το βάρος των ιστορικών ευθυνών που φέρουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η ΠΟΑΔ ήταν και παραμένει ΕΝΩΤΙΚΗ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*