Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο Insurance Conference: Μείζον πρόβλημα το κενό προστασίας

Tο φετινό Insurance Conference με τίτλο «Υποχρεωτική Ασφάλιση: Μπροστά σε νέες προκλήσεις και κίνητρα», έρχεται να ανοίξει το θέμα της υποχρεωτικότητας αλλά και των κινήτρων που ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης ζητά με επιχειρήματα. 

Το 16th Insurance Conference #inco23, διοργανώνεται στις 14 Ιουνίου 2023, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθηνε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Aντιπρόεδρος της Insurance Europe.

Μοιράστηκε κάποιες σκέψεις στο πλαίσιο του διαλόγου με την αγορά.

Τόνισε:

Τα θέματα της αγοράς μας είναι ταυτόχρονα και θέματα της κοινωνίας. Οι ασφάλειες είναι κατεξοχήν  δουλειά που καλύπτει χρήσιμα θέματα για τον μέσο άνθρωπο. Την περασμένη εβδομάδα βρισκόμουν στο Παρίσι ως αντιπρόεδρος της Insurance Europe, του βασικού οργάνου στης αγοράς στην Ευρώπη. Το μεγάλο θέμα ήταν το κενό προστασίας, αν και στην Ευρώπη η ασφάλιση καύπτει το 7,5% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα είμαστε στο 1/4 όποιου δείκτη κι αν κοιτάξεις σε ασφαλιστικές καλύψεις. Το θέμα ήταν το επικίνδυνο ποσοστό ασφαλείας στις συντάξεις, την υγεία και τις φυσικές καταστροφές. Τα πράγματα είναι σοβαρά για μια χώρα σαν τη δική μας και ειδικά για τους μη έχοντες. Πρέπει να πω ότι είναι ενθαρρυντικό ότι ένα κόμμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα εισάγει για πρώτη φορά τη μείωση του ΦΠΑ εφόσον κάποιος ασφαλίσει το σπίτι του. Μία κίνηση που την βλέπουμε τροχιοδεικτικά σαν το πρώτο κίνητρο σε μια σειρά κινήτρων που θα επανέλθουν. Το πρόβλημα του κενού προστασίας μας αφορά όλους. Το δημογραφικό πάει ανάποδα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρεέπει να καταλάβουμε ότι όταν η Ευρώπη ανησυχεί τόσο πολύ, στην Ελλάδα δεν πρέπει να μένουμε σε παλιές πρακτικές, πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*