back to top
30.8 C
Athens
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025

11η Ημερίδα InsuranceForum.gr, σε συνεργασία με τον σύλλογο ασφαλιστών Λάρισας

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ημερίδας του insuranceforum.gr στη Θεσσαλονίκη η Insurance Innovation, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, διοργανώνει την 11η Ημερίδα της για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 (17.00-21.00) στο Divani Palace.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά του νομού Λάρισας, θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα θέματα:

- Advertisement -
  • Kλάδος αυτοκινήτου – ανταγωνισμός άνευ ορίων
  • Mαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
  • Solvency II και πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Ως γνωστόν, η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Επηρεάζονται μόνο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις; Υπάρχει ενιαία βούληση να αποβληθούν από την αγορά κακές πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι μαύροι κωδικοί και οι αθέμιτες πρακτικές; Μέχρι πού θα φθάσει ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτων; Ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται; Πώς έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης; Ερωτήματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας και θα κληθούν να απαντήσουν εκπρόσωποι των εταιρειών και της διαμεσολάβησης, ανεξάρτητοι επιστήμονες και ειδικοί εισηγητές.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερίδες του insuranceforum.gr έχουν σχεδιασθεί βάσει νέας οργανωτικής δομής, που περιλαμβάνει ομιλίες αλλά κυρίως «τραπέζια συζήτησης», με συμμετοχή των παρισταμένων, ανταλλαγή απόψεων και έκδοση συμπερασμάτων.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), καθώς και υπό τον συντονισμό του Αριστείδη Βασιλειάδη, γενικού διευθυντή της Insurance Innovation.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει και η κοπή της πίτας των μελών του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας.

 

Μεγάλοι χορηγοί

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

GLASSDRIVE

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

Χορηγός

AIG

 

Με την υποστήριξη της…

INSURANCE PRO

 

Η ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά…

  • από τα sites: Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr και dikaiologitika.gr
  • από τα κλαδικά έντυπα: Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai και Larissanet
  • από τα μεγαλύτερα οικονομικά sites της χώρας: Euro2day.gr και sofokleousin.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα χορηγικά πακέτα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αριστείδη Βασιλειάδη, τηλ.: 2312 201 003 ή στο e-mail: administrator@insuranceforum.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Solvency ΙΙ: Τεχνικές πληροφορίες για τα άνευ κινδύνου επιτόκια από την EIOPA

Η EIOPA δημοσιεύει σε μηνιαία βάση τις σχετικές πληροφορίες μέσω ειδικής ενότητας στον ιστότοπό της

C. Borean, Generali: Το Solvency II ως καταλύτης των ευρωπαϊκών επενδύσεων

Απαραίτητη χαρακτηρίζει την απελευθέρωση πλεονάζοντος προληπτικού κεφαλαίου για πιο παραγωγικές επενδύσεις ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Insurance Europe

EIOPA: Πρόοδος των αρχών ανταγωνισμού στην αξιολόγηση εξωτερικών αναθέσεων

Αν και η έκθεση επισημαίνει αρκετές βελτιώσεις, εντοπίζει επίσης τομείς που απαιτούν περαιτέρω προσοχή

Εγκύκλιος ΕΑΕΕ για την τροποποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων τιτλοποιήσεων

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά, επισημαίνει η ΕΑΕΕ, έχει σχεδόν ανύπαρκτες τοποθετήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Mega Brokers – Acrisure: Στρατηγική συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Λένε πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» — όμως η ασφαλιστική αγορά μόλις απέκτησε τη δική της, και μάλιστα μεγατόνων!

Μια ξεχωριστή εμπειρία ομαδικότητας και έμπνευσης για την Allianz Trade in Greece

Σε ένα αξέχαστο teambuilding event συμμετείχε πρόσφατα η ομάδα της Allianz Trade in Greece, παρουσία του motivational speaker Άγγελου Πενταρή

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Jefferies: Στα 90 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές το πρώτο εξάμηνο 2025

Υπερέβησαν τα 58 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2024 όσο και τον πενταετή μέσο όρο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Allianz: Μειωμένη τιμολόγηση στον κλάδο αυτοκινήτου και επαναφορά κάλυψης σεισμού στη Σαντορίνη

Ποια πακέτα αφορά η μειωμένη τιμολόγηση και υπό ποιες προϋποθέσεις

Σε ποιες αττικές παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση

13 οι ακατάλληλες περιοχές, σύμφωνα με την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου