Κίνδυνοι βιωσιμότητας: Οι ασφαλιστές τονίζουν τη σημασία διατήρησης της φύσης του Solvency II 

Στο ζήτημα της προληπτικής αντιμετώπισης κινδύνων Βιωσιμότητας αναφέρεται η Insurance Europe, απαντώντας σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA).

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και είναι οι ενέργειές θα κινηθούν επίσης στον δρόμο της μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία.

Ο κλάδος υποστηρίζει ότι η EIOPA έλαβε εντολή από την ΕΚ, στο πλαίσιο της επανεξέτασης του Solvency II 2020, να καθορίσει εάν υπάρχουν στοιχεία, που να δικαιολογούν μια διαφορετική προληπτική μεταχείριση της εκθέσης σε κίνδυνο που σχετίζονται με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG).

Είναι σημαντικό να ακολουθηθεί μια προσέγγιση που βασίζεται σε κινδύνους και δεδομένα, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Solvency II που βασίζεται στον κίνδυνο.

Η απομόνωση του στοιχείου της Βιωσιμότητας από άλλες (μη) οικονομικές παραμέτρους και υποκειμενικές επιρροές στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον θα είναι φιλόδοξη και δύσκολη.

Ο κλάδος εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να αποφευχθεί μια υπερβολικά θεωρητική και περίπλοκη προσέγγιση. Τυχόν αποτελέσματα θα πρέπει να ερμηνεύονται με τη δέουσα προσοχή και τα συμπεράσματα ή οι ενέργειες που βασίζονται στα αποτελέσματα θα πρέπει να προσεγγίζονται επίσης προσεκτικά. Οποιαδήποτε εργασία σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είναι ανάλογη και εφικτή για μικρότερους, μη σύνθετους ασφαλιστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*