O ρόλος των ασφαλιστικών για τη Βιωσιμότητα

“Οι Έλληνες ασφαλιστές δηλώνουν την προσήλωσή τους σε πολιτικές που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη και προωθούν ενεργά τις ίσες ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις, μεταξύ των εργαζομένων τους. Στοχεύουν στην αύξηση του μεριδίου εκπροσώπησης των γυναικών στις διοικήσεις των εταιριών και σε θέσεις ευθύνης και στην πολυδιάστατη σύνθεση του εργατικού δυναμικού τους, απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις που συνδέονται με το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. 

Η υγεία, η ασφάλεια και η ευεξία των εργαζομένων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και αξία του κλάδου, καθώς είναι αλληλένδετη με την επιτυχή απόδοση και λειτουργία του. 

Ο ελληνικός ασφαλιστικός κλάδος είναι αξιόπιστος εργοδότης, απασχολώντας περισσότερους από 6.000 άμεσα εργαζόμενους χωρίς να προσμετρηθούν οι ανεξάρτητοι διαμεσολαβητές και οι εξωτερικοί συνεργάτες. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία θέσεων εργασίας και εξειδικεύσεων και καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την εξέλιξη των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, με έμφαση στην εξοικείωσή τους με τη νέα τεχνολογία. Στην ισχύουσα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει κατοχυρωθεί αυξημένο επίπεδο πρόνοιας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον εγχώριο κλάδο, μέσω σειράς παροχών, όπως επίδομα γάμου και τέκνων, επιστημονικά επιδόματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δύο μέρες αδείας επιπλέον της κανονικής, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα ξένης γλώσσας κα.”

Τα ανωτέρω αναφέρει το στρατηγικό κείμενο της ΕΑΕΕ για τον ρόλο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στον τομέα της βιωσιμότητας.

Αναλυτικά το κείμενο εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*