H τραγωδία και οι ασφαλιστικές καλύψεις

Τους 57 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου. Ο νέος τραγικός απολογισμός ανακοινώθηκε από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Generali και Ευρωπαϊκή Πίστη ασφαλίζουν την Hellenic Train

Η  ασφάλιση αστικής ευθύνης τρένων είναι υποχρεωτική και καλύπτει την ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς που προκαλείται σε τρίτους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τρένου. Η ασφάλιση αυτή καλύπτει την ευθύνη για ζημιές στους επιβάτες, το προσωπικό των σιδηροδρόμων και τρίτων προσώπων.

Η κάλυψη παρέχεται στους φορείς εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων και καλύπτει την ευθύνη τους σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς που προκαλείται σε τρίτους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τρένου.

Αυτή η ασφάλιση προστατεύει τους επιβάτες, το προσωπικό των σιδηροδρόμων και τους πεζούς που μπορεί να επηρεαστούν από ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου. Η ασφάλιση καλύπτει τα έξοδα αποζημίωσης για ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου, όπως τραυματισμοί, ατυχήματα ή άλλες ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των επιβατών ή του φορτίου.

Η ασφάλιση αυτή είναι υποχρεωτική για τους φορείς εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων και πρέπει να καλύπτει την ευθύνη τους για όλες τις ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου. Οι ασφαλιστικές καλύψεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*