Iσχυρά αποτελέσματα, τριπλάσια έσοδα για τη Eurohold

Η Eurohold Bulgaria AD,  κορυφαίος ενεργειακός και χρηματοοικονομικός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θυγατρική της οποίας είναι η Euroins, παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την ενοποιημένη ενδιάμεση οικονομική κατάσταση της εταιρίας, τα συνολικά έσοδα για τους εννέα μήνες έως τον Σεπτέμβριο σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση στα 4,7 δισεκατομμύρια BGN (2,4 δισεκατομμύρια ευρώ), υψηλό όλων των εποχών για αυτόν τον δείκτη μέχρι στιγμής.

Η ενεργειακή δραστηριότητα της Eurohold, που λειτουργεί με το σήμα Electrohold, συγκέντρωσε το 57% των συνολικών εσόδων και περίπου τα τρία τέταρτα των κερδών της εκμετάλλευσης προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων, πριν από τον υπολογισμό των αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας και των ενδοομιλικών απαλλαγών.

Οι ασφαλιστικές δραστηριότητες της Eurohold, που ενώνονται στην Euroins Insurance Group (EIG), αντιπροσώπευαν το 42,6% των συνολικών εσόδων και λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο του EBITDA.

Το ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του EIG αυξήθηκαν κατά 44,7% από έτος σε έτος σε 1,2 δισ. BGN (614 εκατ. ευρώ). Τα ακαθάριστα έσοδα της Eurohold από ασφαλιστικές δραστηριότητες, στο σύνολό τους, αυξήθηκαν κατά 55% σε ετήσια βάση και ξεπέρασαν τα 2 δισ. BGN (1,02 δισ. ευρώ). Η εκμετάλλευση ανέφερε καθαρά κέρδη 64,1 εκατ. BGN (32,8 εκατ. ευρώ) από ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Όλες οι θυγατρικές της EIG παρουσίασαν ισχυρά αποτελέσματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*