Τεχνητή Νοημοσύνη: Το όραμα και οι στόχοι του AiCatalyst

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης που διοργάνωσε ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης (AiCatalyst), με την υποστήριξη καινοτόμων φορέων και εταιριών από σημαντικούς κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Στους χαιρετισμούς του συνεδρίου παρουσιάστηκε η αποστολή και το όραμα του AiCatalyst και έγινε ειδική αναφορά στον βασικό του σκοπό, να αποτελέσει δηλαδή τον καταλύτη για την θεσμοθέτηση ενός φορέα, ενός Επιμελητηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα είναι ο επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και θα αποτελεί τον φορέα έκφρασης και συντονισμού του σχετικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, συνδέοντας την ερευνητική κοινότητα με τις επιχειρήσεις και την πολιτεία, καθιερώνοντας και σχετικές βραβεύσεις στο μέλλον.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές και εισηγητές διακεκριμένες προσωπικότητες και στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ τις συζητήσεις συντόνισαν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι από το οικοσύστημα καινοτομίας. Καλύφθηκαν θεματικές σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας: ΝαυτιλίαΥγεία και Χρηματοπιστωτικός τομέας, ενώ υπήρξε και μια ειδική ενότητα-συζήτηση για την Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον επικείμενο σχετικό κανονισμό της Ε.Ε. (Aiact). Βασικό στοιχείο που αναδείχθηκε από όλες τις θεματικές συζητήσεις είναι ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πλέον παρούσα σε μεγάλο βαθμό, σε πολλά σημεία της λειτουργίας των επιχειρήσεων και αναβαθμίζει το τελικό προϊόν/υπηρεσία που προσφέρεται στους χρήστες, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε τόσο με φυσική παρουσία αλλά και με ταυτόχρονη μετάδοση στο διαδίκτυο, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του AiCatalyst. Το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο για προβολή εδώ: www.aicatalyst.gr/conference.

Στο συνέδριο και στο γεύμα που ακολούθησε δόθηκε η δυνατότητα για δικτύωση των συμμετεχόντων. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή με φυσική παρουσία στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ και η διαδικτυακή παρακολούθηση συγκέντρωσε εκατοντάδες προβολές.

*Ο AiCatalyst είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται στα μέλη του και αποσκοπεί στην ενίσχυση των συνεργειών για την επίτευξη του σκοπού του, που δεν είναι άλλος από την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελληνική Κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*