Ξεκλειδώνουν 6,5 δισ. ευρώ ρευστότητας για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την πρόσβαση σε ποσό χρηματοδότησης-ορόσημο ύψους 6,5 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των συστημικών τραπεζών της χώρας και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο πλαίσιο του νέου Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, θα έχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες σε ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι το ποσό που θα διατεθεί φέτος θα συνιστά νέο ρεκόρ χρηματοδότησης για την Ελλάδα από την ΕΤΕπ, μετά το επίσης ρεκόρ των 4,5 δισ. ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, εγγυήσεις συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ που παρέχονται από τον Όμιλο της ΕΤΕπ στις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα βοηθήσουν εταιρείες με βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια να ανακάμψουν από τις προκλήσεις της πανδημίας COVID· πρόκειται για τις πρώτες συμβάσεις εγγυήσεων που υλοποιεί η ΕΤΕπ στην Ελλάδα και τις πρώτες συναλλαγές μέσω τραπεζών που στοχεύουν και στην ενίσχυση της πρόσβασης μεγάλων εταιρειών σε χρηματοδότηση, διευρύνοντας έτσι το εύρος στήριξης της ΕΤΕπ στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει, επίσης, την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει ο Όμιλος ΕΤΕπ, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής αγοράς τιτλοποίησεων.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*