470 εκατ. πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ύψους 470 εκατ. ευρώ για τη μείωση των θανάτων και των τραυματισμών που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα σε όλη την Ελλάδα.

 Πρώτο δάνειο της ΕΤΕπ προς τον εθνικό οδικό φορέα Εγνατία Οδός Α.Ε.

Το δεκαπενταετές δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους 235 εκατ. ευρώ, για το οποίο θα εγγυηθεί η Ελληνική Δημοκρατία, αντιπροσωπεύει την πρώτη άμεση χρηματοδότηση στην Εγνατία Οδό από το 1963, όταν η ΕΤΕπ υποστήριξε για πρώτη φορά τις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα. Το δάνειο της ΕΤΕπ θα στηρίξει το 50% των επενδύσεων οδικής ασφάλειας συνολικού ύψους 470 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

Η ΕΤΕπ υποστηρίζει τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους οδικής ασφάλειας

Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 7.000 θέσεις που χαρακτηρίζονται ως τα πιο επικίνδυνα σημεία για ατυχήματα σε όλη τη χώρα θα βοηθήσει το Ελληνικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας και το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Οδική Ασφάλεια.

 Ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Κατά την προετοιμασία του έργου, υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ τεχνικών εμπειρογνωμόνων από την Εγνατία Οδός Α.Ε., το ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Επενδυτικών Συμβουλών, για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και του οικονομικού αντίκτυπου του εθνικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 470 εκατ. ευρώ. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*