Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποκλειστικά στο “Β”

Φίλιππος Καραμέτος

Ο Werner Hoyer, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι ο Eυρωπαίος πολίτης  που γνωρίζει πιο καλά από τον καθένα τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

Η ΕΤΕπ (European Investment Bank) θεωρείται πλέον ένας από τους πιο κρίσιμους και σημαντικούς θεσμούς για την ανάπτυξη και η θητεία του κ. Hoyer είναι ταυτισμένη με την  μεγάλη ανάπτυξη της ΕΙΒ, αλλά και με πολλές σημαντικές θεσμικές αλλαγές.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, ήταν μια ακόμη πρωτοβουλία επί της θητείας Hoyer, καίριας σημασίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Υπό την ηγεσία του κ. Hoyer επίσης η ΕΤΕπ εδραίωσε τη θέση της ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της δράσης για το κλίμα παγκοσμίως.

Περί τα μέσα Απριλίου, επισκέφτηκε την Ελλάδα για μία ακόμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον κεντρικό τραπεζίτη.  Κατά τον ίδιο, η πρόσφατη παρουσία του στην χώρα μας είχε μεγάλη σημασία, καθώς η ΕΤΕπ στέκεται αρωγός στις επενδύσεις που θα προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

To “Β” έθεσε ερωτήματα για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό τοπίο σε όλον τον κόσμο, για το μείζον ζήτημα του αυξανόμενου πληθωρισμού, τις δράσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και πολλά ακόμη κρίσιμα θέματα.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*