Φυσικές Καταστροφές: Όταν οι ελληνικές ασφαλιστικές αποζημιώνουν με 250 εκατ. ευρώ σε 5 χρόνια

Η κλιματική αλλαγή γίνεται κλιματική κρίση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές πληθαίνουν παντού, ενώ οι συνέπειες αυτών είναι ορατές και στη χώρα μας. Κάθε χρόνο πλέον λαμβάνουν χώρα γεγονότα με μεγαλύτερη σφοδρότητα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο πως τα τελευταία 30 χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα έχουν καταβάλει συνολικά μισό δισ. ευρώ για αποζημιώσεις από κλιματικές καταστροφές, ένα ποσόν που θα μπορούσε συνολικά να θεωρηθεί σχετικά μικρό.

Όμως, είναι συνταρακτικό, ότι τα μισά από αυτά τα χρήματα καταβλήθηκαν σε αποζημιώσεις μόλις κατά την τελευταία πενταετία.

Ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και ενώ οι εταιρείες είχαν να διαχειριστούν τις ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές -όπου καταβλήθηκαν περίπου 40 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις- κατά την ίδια ημέρα με το ξέσπασμα των πρώτων πυρκαγιών, εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στην Καβάλα που προκάλεσε επίσης μεγάλης έκτασης ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία.

Αυτά σημείωσε με χαρακτηριστικό τρόπο ο επικεφαλής της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης από την πλατφόρμα Act for Earth του CNN Greece

«Αυτό είναι ενδεικτικά ένα παράδοξο των γεγονότων εξαιτίας της κλιματικής κρίσης» είπε, προσθέτοντας ότι στη μακρά ασφαλιστική διαδρομή του δεν έχει ξανασυναντήσει ανάλογα φαινόμενα.

διαβάστε αναλυτικά: Γιάννης Καντώρος: Οι καταστροφικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή καθιστούν προτεραιότητα την ασφαλιστική κάλυψη

επίσης: Οι τελευταίες μεγάλες καταστροφές στην Ελλάδα και οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*