Ακόμη ένας μήνας αισιοδοξίας: Τρέχει με υψηλούς ρυθμούς η ασφαλιστική παραγωγή

του Βάιου Κρόκου

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η ασφαλιστική παραγωγή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 9μηνου της ΕΑΕΕ.

Η “επιστροφή στη κανονικότητα” μεταφράζεται με άνοδο 9,3% στο σύνολο της παραγωγής για τη περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020.

Οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές και η αισιοδοξία συγκρατημένη στις τάξεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Όσο όμως δεν επανέρχονται στην επιφάνεια σενάρια lockdown και άλλες εξελίξεις που θα πλήξουν άμεσα την οικονομική δραστηριότητα, η πεποίθηση παραγόντων της αγοράς είναι πως το έτος θα κλείσει ίσως κοντά στους αριθμούς του 2019.

Από τα στοιχεία της παραγωγής

Ειδικότερα, ο κλάδος Ζωής ενισχύεται σημαντικά κατά 14,4% ενώ και ο κλάδος Ζημιών κινείται σε ανοδική τροχιά με άνοδο 5,1%.

Εστιάζοντας στη πρώτη περίπτωση, η στροφή προς ασφαλίσεις Ζωής με επενδύσεις (Unit Linked) είναι εμφανής για μια ακόμη φορά, καθώς καταγράφεται άνοδος 66,4%. Την ίδια ώρα στη σύγκριση του Σεπτέμβρη 2021 με τον αντίστοιχο του 2020 η άνοδος παραμένει εκρηκτική κατά 93,1%.

Σε παλαιότερο άρθρο: Unit Linked: Οι προοπτικές ανάπτυξης και 5 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς

Ιδιαίτερα έντονο παραμένει το ενδιαφέρον στον τομέα της Υγείας, όπως έχει αναδειχθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας – με όποιες αυξήσεις μπορεί να έχουν λάβει χώρα στα ασφάλιστρα.

Στο 9μηνο του 2021 καταγράφεται άνοδος 12,4%, ενώ και η Βοήθεια κινείται με το ίδιο θετικό momentum κατά 12,2%

Αρνητικό παραμένει το πρόσημο στον κλάδο Αυτοκινήτου, δείγμα των συνεχών πιέσεων στο ασφάλιστρο – και όχι μόνο – όλο το προηγούμενο διάστημα: Με πτώση 1,9% ο κλάδος χερσαίων οχημάτων στο 9μηνο.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*