Πάνω από 80% οι ξένοι θεσμικοί που αγόρασαν τη διπλή επανέκδοση των ελληνικών τίτλων

Σε ποσοστό άνω του 80% αγόρασαν τη διπλή επανέκδοση των ελληνικών ομολόγων ξένοι θεσμικοί επενδυτές, ενώ τα τελικά στοιχεία δείχνουν ότι τα επιτόκια και στις δύο περιόδους, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,020% (από 0,2% της πρώτης έκδοσης του Μαϊου) και το επιτόκιο του 30ετούς στο 1,675% (από 1,7% που ήταν στην πρώτη έκδοση του ομολόγου τον περασμένο Μάρτιο).

Στο πενταετές έναντι του 1.5 δις ευρώ που αντλήθηκε συγκεντρώθηκαν συνολικές προσφορές 9,3 δις ευρώ καταγράφοντας κάλυψη της έκδοσης κατά 6,2 φορές. Το κουπόνι της έκδοσης, όπως και της προηγούμενης, είναι μηδενικό.

Ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου μετά τις πέντε κοινοπρακτικές εκδόσεις του  ΟΔΔΗΧ έφθασε τα 14 δις ευρώ, από την αρχή του έτους. Το ποσό αυτό ξεπερνά την οροφή δανεισμού των 12 δις ευρώ που είχε ανακοινωθεί, αλλά οι συνθήκες της ζήτησης με το πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ και την ανάγκη να βελτιωθεί η καμπύλη των περιόδων δανεισμού, επιτρέπουν μία μικρή υπέρβαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*