Ο νέος ρόλος της ηγεσίας στις επιχειρήσεις απαιτεί Bigger Mind

Ένα δυνατό όραμα δημιούργησε το 6ο Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners, με θέμα «Εκθετική σκέψη και Ηγεσία στο μέλλον», στο οποίο συμμετείχαν 50 εταιρίες με πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη τους, και με κεντρικό ομιλητή τον Gerd Leonhard, μελλοντιστή, ανθρωπιστή και συγγραφέα, έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οραματιστούν ένα νέο μέλλον για αυτούς και τις επιχειρήσεις τους και να επαναπροσδιορίσουν τις δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν ως ηγέτες του αύριο, μέσω της εκθετικής σκέψης. Παράλληλα, εμπνεύστηκαν την προοπτική της Ελλάδας να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον, επιλέγοντας, βάσει των τεχνολογικών εξελίξεων, τους τομείς εκείνους που  θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και δυνατότητες ανάπτυξης.

Η Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners και curator της ημερίδας, δήλωσε: «Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που ξέρουν σε τι κόσμο θέλουν να ζουν και μετά προχωρούν και τον δημιουργούν. Η αρχή γίνεται ορίζοντας ένα ισχυρό όραμα με πίστη και δέσμευση. Θέλει κουράγιο, υπομονή, πάθος και εγρήγορση (agility), αξίες που χτίζονται, καθώς γινόμαστε πιο διορατικοί, ευέλικτοι, συνεργατικοί και δημιουργικοί. Εμείς στη SARGIA Partners στηρίζουμε τους ηγέτες και τις ομάδες τους στο να αγκαλιάσουν το άγνωστο και να αναπτύξουν εκθετική σκέψη, ένα Bigger Mind!».

Μεταξύ των πολύτιμων συμπερασμάτων του Σεμιναρίου Ηγεσίας είναι και τα εξής:

  • Οι έξυπνες μηχανές θα αλλάξουν τον κόσμο μας περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη εφεύρεση των τελευταίων 50 ετών
  • Ό,τι δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί, θα είναι στο μέλλον πολύτιμο
  • Το μέλλον των εταιριών θα βασιστεί στην παροχή εμπειριών ζωής
  • Η κριτική σκέψη και η συναισθηματική νοημοσύνη γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητες για τους ηγέτες.

Ο Gerd Leonhard ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα σημαντικό μήνυμα: «Η τεχνολογία όντως αλλάζει τα δεδομένα με πιο γρήγορους ρυθμούς από ποτέ! Όμως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι, και θα εξακολουθήσει να είναι, το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας των επιχειρήσεων! Άρα στην ουσία, ο στόχος είναι να διευρύνουμε το μυαλό μας και να μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για το μέλλον!»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*