Γ. Καντώρος: Ηγέτιδα στις ψηφιακές ασφαλίσεις η Interamerican

Ο τζίρος και η κερδοφορία που επιτυγχάνει η Interamerican μέσα από τα ψηφιακά κανάλια επιβεβαιώνει την στρατηγικές τις επιλογές από τα μέσα του 2010 να εξελίσσει συνεχώς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Ελενα Ερμείδου

Στο πλαίσιο αυτό μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ του  Delphi Economic Forum με θέμα την “Γεφύρωση του Ψηφιακού και του Φυσικού χάσματος”, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος τόνισε ότι  τα ψηφιακό κανάλι Anytime εκπροσωπεί το 25% του τζίρου της Ασφαλιστικής χωρίς ωστόσο να έχει χαθεί η δυναμική των άλλων καναλιών.

Anytime: Ταχύτατη και οικονομικότερη

Αναφερόμενος κατά την συζήτηση στο ρόλο των ψηφιακών καναλιών στην ασφαλιστική αγορά και την σημασία της καινοτομίας στην τεχνολογία εξήγησε  πως το ψηφιακό κανάλι της Interamerican –Anytime εκτός του ότι παράγει το 25% του τζίρου είναι το πιο κερδοφόρο, ταχύτατο και οικονομικότερο.

Διευκρίνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνέβαλλε σημαντικά στην αλλαγή κουλτούρας και λογικής της εταιρείας, ενώ σταδιακά η Interamerican μεταβαίνει σε ένα υβριδικό μοντέλο και μέσα σε λίγα χρόνια θα μεταμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτός στην αγορά.

Ο Ασφαλιστής κερδίζει τον Συμβουλευτικό του ρόλο

Είναι αποδεκτό ότι η είσοδος των ψηφιακών καναλιών προκάλεσε αντιδράσεις και ανησυχίες, ωστόσο σήμερα οι ανησυχίες αυτές σταδιακά εξομαλύνονται. Έτσι, ο ασφαλιστής έχει την δυνατότητα να επικεντρωθεί στον συμβουλευτικό ρόλο και να μπορεί να προωθήσει πιο σύνθετα ασφαλιστικά προϊόντα. Με την βοήθεια των έξυπνων μηχανών η Interamerican υπογράμμισε ο Γιάννης Καντώρος θα μπορεί να κατευθύνεις το Δίκτυο σε πιο έξυπνες πωλήσεις.

Ο Γιάννης Καντώρος τέλος εστίασε και στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από άλλους κλάδους της οικονομίας επικαλούμενος σχετική έρευνα της McKinsey. Συγκεκριμένα, με βάση την έρευνα τόνισε πως το 30% των πωλήσεων των ασφαλιστικών προϊόντων θα πραγματοποιούνται συνδυαστικά από άλλους κλάδους.

Επενδύσεις που οδηγούν σε πρωτιές

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δήλωση του στο παρελθόν σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό είχε αναφέρει ότι: Μέσα από μια συνεχή πορεία εξέλιξης του ψηφιακού μετασχηματισμού της, εδώ και αρκετά χρόνια, η Interamerican περιλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων της χώρας μας στο επιχειρείν όσον αφορά στην ψηφιακή πρωτοπορία και καινοτομία.

Οι επενδύσεις της δεκάδων εκατ. ευρώ σε τεχνολογικές υποδομές: προγράμματα, συστήματα και εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας για λειτουργίες και προϊόντα, αλλά και σε ανθρώπινους πόρους σχετικούς με την τεχνολογία και τις νέες τεχνολογικές τάσεις, ακόμη και τη διοίκηση πληροφοριακών πόρων (διακυβέρνηση, διαχείριση κινδύνων, κανονιστική συμμόρφωση) υπηρετούν τον σταθερό στόχο να είναι η Interamerican ο «απόλυτος Ψηφιακός Ασφαλιστής» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*