ΣΠΑΤΕ: Γιατί ζητά την ακύρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την αντίθεση του με την διαδικασία πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής εκφράζει ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ) με επιστολή προς στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, κάνοντας αναφορά στην δήλωση του  σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πρακτορείο Reuters στις 5 Ιανουαρίου 2017.

Στην επιστολή του ο ΣΠΑΤΕ ζητά,  εκ μέρους του δικτύου συνεργατών, εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και των ασφαλισμένων από τον Διοικητή της Εθνικής να ακυρωθεί η απόφαση της πώλησης.

Η απαίτηση του ΣΠΑΤΕ εδράζεται στην αδιάλειπτη παρουσία των 126 ετών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία στηρίζει την ελληνική οικονομία και αποτελεί πηγή εσόδων του μετόχου της. Τονίζει  ότι η  πορεία της και η προσφορά της, αλλά και ο κοινωνικός της χαρακτήρας, είναι στοιχεία τα οποία διαμόρφωσαν και καθιέρωσαν την ασφαλιστική συνείδηση στον Έλληνα Πολίτη αλλά και την ίδια, ηγέτιδα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Τα τρία μεγάλα Κεφάλαια της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, το Δίκτυό της, Πρακτορειακό και Εταιρικό, οι Ασφαλισμένοι Πελάτες και οι Εργαζόμενοι, αποτελούν, προσθέτει το ουσιαστικό περιουσιακό της στοιχείο, η υπεραξία των οποίων δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αγοροπωλησίας από κανέναν ερήμην τους.
Θέτοντας θέμα ηθικής και νομικής υποχρέωσης ζητά να διασφαλιστεί ότι :

  • Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των Ασφαλισμένων βάσει των Όρων που έχουν υπογραφεί και δεσμεύουν την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, καθώς έχουν εναποθέσει στην Εταιρία τις Αποταμιεύσεις τους, τις Μελλοντικές τους Συντάξεις, την Περιουσία τους και την Μακροχρόνια Εξασφάλιση της Υγείας τους.
  • Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των Συνεργατών βάσει των Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και δεσμεύουν την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, καθώς έχουν τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές στο ακέραιο καθ’ όλα τα έτη της συνεργασίας τους και η Επαγγελματική τους πορεία αλλά κυρίως η οικονομική και οικογενειακή τους υπόσταση βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την πορεία και το μέλλον της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής.
  • Να μεριμνήσετε για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ των Εργαζομένων της, που προσφέρουν τα μέγιστα στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, καθώς αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την πορεία της ίδιας της Εταιρείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*