lloyd's of london

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος των Lloyd’ s στο World Economic Forum

της Ελενας Ερμείδου

Τα Lloyd’s του Λονδίνου θα ανακοινώσουν την νέα τους  θυγατρική εταιρεία στην Ευρώπη το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο τους John Nelson.

Η μεγαλύτερη εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του κόσμου,  η ζωή της οποίας ξεκίνησε στο καφενείο του Edward Lloyd’s το 1688 και είναι από τους  μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στο Λονδίνο σήμερα βρίσκεται στην φάση ίδρυσης θυγατρικής στην ΕΕ, καθώς η Βρετανία εγκαταλείπει το μπλοκ της ΕΕ.

“Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις σχετικά με την μεταφορά μας στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο, σίγουρα μέχρι το Πάσχα” δήλωσε ο Πρόεδρος των Lloyd’s  στο World Economic Forum.

Συμπληρώνοντας, ότι τα Lloyd’s μελετούν πέντε προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Δουβλίνου, ωστόσο ο ίδιος απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Δουβλίνο, σύμφωνα με παρατηρητές εξυπηρετεί, καθώς ομιλεί την ίδια γλώσσα και διαθέτει ιδιαίτερα ευνοϊκό εποπτικό και φορολογικό καθεστώς.

Τέλος ο J. Nelson δήλωσε ότι ανώτατο στελεχιακό δυναμικό θα μεταφερθεί από το Λονδίνο στην Ευρωπαϊκή πόλη που θα ιδρυθεί η θυγατρική των Lloyd’ s.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*