lloyd's of london

Στην One Lime Street τα Lloyd’s τουλάχιστον μέχρι το 2035

της Ελενας Ερμείδου

Τουλάχιστον μέχρι το 2035 η Ασφαλιστική Αγορά του Λονδίνου θα παραμένει στα ιστορικά κεντρικά γραφεία της One Lime Street. Το συμφωνητικό της χρονομίσθωσης περιλαμβάνει σχετικό όρο για την παράταση της παραμονής των Lloyd’s έως και το 2040.

Η πρόσφατη συμφωνία εδραιώνει συνεργασία των Lloyd’s με την κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Ping An, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου κατηγορίας I στο Λονδίνο από το 2013.

Η συμφωνία επέκτασης της χρονομίσθωσης, όχι μόνο διασφαλίζει τη διατήρηση της εμβληματικής  αυτής δομής, αλλά υπογραμμίζει επίσης την αφοσίωση των Lloyd’s στην προώθηση ενός κατάλληλου εργασιακού χώρου για το μέλλον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Lloyd’s.

Ενεργειακή αναβάθμιση χώρων

Τα Lloyd’s βάσει της συμφωνίας που αφορά στους όρους της επέκτασης δεσμεύτηκαν να εκσυγχρονίσουν τους εσωτερικούς χώρους των γραφείων συμπεριλαμβανομένου των γκαλερί και των κοινόχρηστων χώρων. Ο στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του κτιρίου.

Από το 1986 στην One Lime Street

Η ιστορία των Lloyd’s ξεκινά το 1688 στο καφενείο του Έντουαρντ Λόυντ  όπου γεννιέται η πρώτη ασφαλιστική του κόσμου ενώ η η έδρα των Lloyd’s στο διατηρητέο κτίριο Κατηγορία  I στην One Lime Street βρίσκεται εκεί από το 1986. Αυτή τη στιγμή στεγάζει περισσότερες από 50 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, πάνω από 380 εγγεγραμμένους μεσίτες Lloyd’s, ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 4.000 τοπικούς κάτοχους και το βραβευμένο Innovation Hub – Lloyd’s Lab.

Το Σεπτέμβριο του 2023 τα Lloyd’s προέβησαν στην ανακαίνιση των εργασιακών χώρων που στεγάζει τις υπηρεσίες του Underwriting, παρέχοντας σήμερα τους πλέον καλύτερα ανακαινισμένους χώρος στην αγορά ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον αριθμό των  Managing Agents στο επίπεδο του ισόγειου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*