ΑΧΑ – Driving Academy: Συνεργασία με επίκεντρο το παιδί

Ο ενθουσιασμός των νεαρών οδηγών για την ανεξαρτησία που αποκτούν οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας στις απαιτήσεις του δρόμου, συχνά κάνουν τους γονείς να χάνουν τον ύπνο τους.

Η ΑΧΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη μείωση των τροχαίων μέσα από την εκπαίδευση, προχωρά σε αποκλειστική συνεργασία (σε επίπεδο ασφαλιστικής αγοράς) με την Driving Academy (www.drivingacademy.gr) και δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλικίας 18-24 ετών να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ασφαλούς, τεχνικής και οικονομικής οδήγησης. Μέσα από την ολοήμερη εκπαίδευση (2 ώρες θεωρία, 4 ώρες ασκήσεις οδήγησης) θα αποκτήσουν ερεθίσματα που αποσκοπούν να τους κάνουν πιο συνειδητοποιημένους και ολοκληρωμένους οδηγούς και συνεπιβάτες.

Συγκεκριμένα θα παρακολουθήσουν:

  • Θεωρία ως προς τη συμπεριφορά, τους πιθανούς κινδύνους και τη σωστή προσαρμογή στις συνθήκες.
  • Φρενάρισμα πανικού με αποφυγή εμποδίου.
  • Ολισθηρό οδόστρωμα.
  • Απότομη αλλαγή πορείας.
  • Εξομοίωση υπερστροφής.
  • Οικονομική – αμυντική οδήγηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε νέο οδηγό, είτε είναι ασφαλισμένος στην ΑΧΑ είτε όχι. Όσοι είναι ασφαλισμένοι ή επιλέξουν να ασφαλιστούν στην εταιρεία, μετά την εκπαίδευση θα έχουν:

  • 25% μείωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου αν οι ίδιοι που εκπαιδεύτηκαν είναι και ιδιοκτήτες οχήματος ασφαλισμένου στην ΑΧΑ.
  • 12,5% μείωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου αν έχουν δηλωθεί ως οδηγοί σε όχημα ασφαλισμένο στην ΑΧΑ.

Η μείωση μέσα από το πρόγραμμα AXA – Driving Academy θα διατηρείται μέχρι οι οδηγοί να γίνουν 25 ετών και θα προστίθεται σε άλλες εκπτώσεις που μπορεί να έχουν ως πελάτες της ΑΧΑ. Επίσης, το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος για όποιον το παρακολουθήσει μέσα από την συνεργασία ΑΧΑ – Driving Academy θα είναι μειωμένο, με την ασφαλιστική να αναλαμβάνει μέρος αυτού.

«Τα τροχαία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες τραυματισμού των νέων παγκοσμίως» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ερρίκος Μοάτσος. «Αυτή η τάση συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι νέοι οδηγοί να νιώθουν συχνά άτρωτοι και να αντιμετωπίζουν την οδήγηση σαν παιχνίδι. Αυτή η ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποστολή μας να βοηθάμε τους συμπολίτες μας να ζουν με λιγότερες έγνοιες, καθώς και με τον ρόλο που πρέπει να έχουμε προς την κοινωνία, ως ασφαλιστική εταιρεία.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*