Κ.Χατζηδάκης: Στηρίζουμε το 3ο πυλώνα ασφάλισης και την ιδιωτική πρωτοβουλία

της Ελενας Ερμείδου

Διαβεβαιώσεις για την λήψη μέτρων στήριξης του ιδιωτικού τομέα και κατ’ επέκταση του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης παρείχε ο Κωστής Χατζηδάκης Αντιπρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του χτεσινού συνεδρίου του ΠΣΑΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να λειτουργήσουμε ως κόμμα κεντροδεξιό».

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε συγκεκριμένα «θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την ιδιωτική ασφάλιση, να δούμε τα αιτήματα σας, να δούμε τι μπορούμε να καλύψουμε.

Η ΝΔ είναι πεπεισμένη ότι ο κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στόχος της είναι να στηρίξει το τρίτο πυλώνα ασφάλισης «με ένα πλέγμα κινήτρων».

Αναφερόμενος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ στην κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα τόνισε ότι «τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα και θα εξακολουθούν να πηγαίνουν άσχημα επιβεβαιώνοντας και αυτός με την σειρά του, όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές ότι τα μέτρα  που έχουν ληφθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι επαχθή και τους ωθούν εκτός αγοράς.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη η υπερφορολόγηση και η έλλειψη μεταρρυθμίσεων απωθούν τους επενδυτές, δημιουργώντας εμπόδια σοβαρά στην έξοδο της χώρας από την κρίση που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

One comment

  1. Δημήτριος Μαντικός

    Με τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια….
    Για να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, εσείς καταργήσατε την φοροαπαλλαγή για τους κατόχους ασφ/ρίων Ζωής και Υγείας, εσείς θεσπίσατε ΦΠΑ στα νοσήλεια, και εσείς καταργήσατε την παρακράτηση του 20% στα εισοδήματα μας, που έστω κι έτσι, πληρώναμε κάτι στην Εφορία.
    Απλά, ήρθαν οι επόμενοι για να μας δώσουν τη χαριστική βολή με τις εισφορές του ΟΑΕΕ.
    Ήθελα νά’ξερα, αν είχαμε την CAMORA στην Ελλάδα, πιο λίγα δε θα πληρώναμε???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*