H ιδιωτική ασφάλιση σε ένα infographic

Tα βασικά μεγέθη που αποτυπώνουν την εικόνα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα καταγράφονται σε ένα infographic από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Σε σχετικό σημείωμα στην έκδοση ο πρόεδρος της Ενωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, επισημαίνει:

“Η ασφάλιση αποτελεί θεµελιώδη µηχανισµό προστασίας από τις οικονοµικές συνέπειες των κινδύνων που απειλούνται από τις οικονοµικές συνέπειες των κινδύνων που απειλούν καθηµερινά άτοµα και επιχειρήσεις. Μέσα από πλήθος καινοτόµων καλύψεων και υπηρεσιών, οι ασφαλιστικές εταιρίες εγγυώνται την οικονοµική ευµάρεια και τη συνοχή των µελών της κοινωνίας και, σε τελική ανάλυση, τη βιωσιµότητά της, σε κρίσιµους τοµείς, όπως οι φυσικές καταστροφές, η υγεία και οι συντάξεις. Θα έλεγε κανείς ότι η ασφάλιση είναι απόλυτα συνυφασµένη µε την έννοια της βιωσιµότητας και τους ESG παράγοντες.

Η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία και από την άποψη αυτή, η ασφάλιση ισοδυναµεί µε προοπτική για το µέλλον. Οι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι ισχυροί µακροπρόθεσµοι επενδυτές µε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 17,4 δισ. ευρώ, είναι εργοδότες µε σηµαντικό κοινωνικό αποτύπωµα και συµβάλλουν µε πάνω από 1 δισ. ευρώ στα δηµόσια έσοδα.

Ο κλάδος µας, σύµφωνα µε την ευρωπαϊκή εµπειρία, έχει προοπτικές για ακόµη µεγαλύτερη ανάπτυξη, καλύπτοντας το µεγάλο κενό προστασίας πο υπάρχει στη χώρα µας και συµβάλλοντας ευεργετικά στη σταθεροποίηση της οικονοµίας της χώρας.

Σκοπός της έκδοσης είναι να αναδείξει, µε συγκεκριµένα ποσοτικά στοιχεία, την ευρύτερη συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονοµία και κοινωνία, µε έµφαση στην προστιθέµενη αξία της, την απασχόληση και τα δηµόσια έσοδα που δηµιουργεί.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*