Υπερπροσφορές ασφαλιστικών ώστε να φύγουν οι πελάτες από τα εγγυημένα επιτόκια

Γη και ύδωρ προσφέρουν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες στους πελάτες τους προκειμένου να εγκαταλείψουν παλαιά επενδυτικά προγράμματα που παρέχουν εγγυημένο επιτόκιο 3,35% έως και 5%, υπεραξίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «φθάσει» σήμερα η ασφαλιστική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από τους επενδυτικούς τίτλους προσφέρονται, διεθνώς, ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσφορές προς τους ασφαλισμένους, ώστε να ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους και να επανεπενδύσουν τα κεφάλαιά τους σε άλλα προγράμματα της εταιρείας, τύπου unit linked, μπορεί να φθάνουν και σε εφάπαξ αποδόσεις άνω του 10%.

Πρόκειται βέβαια για παροχές οι οποίες δίδονται σε συμβάσεις που έχουν διανύσει ένα μεγάλο μέρος του κύκλου τους, ανεξάρτητα, ωστόσο, από το αν έφθασαν να κάνουν brake even.

Στόχος των εταιρειών είναι να απαγκιστρωθούν από τα υψηλά επιτόκια ώστε να περιορίσουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, που πλέον, με την εφαρμογή του Solvency II  έχουν καταστεί εξαιρετικά απαιτητικές.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι μεταφορές συμβολαίων από προγράμματα υψηλής εγγυημένης απόδοσης σε συμβάσεις τύπου unit linked, συνοδεύονται και από ελκυστικές προμήθειες προς τους διαμεσολαβούντες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*