Μήπως τα defined contributions ανέβασαν την αγορά;

Πόσο πραγματικά ανέβηκε η αγορά αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος, βλέποντας τα αποτελέσματα της ΕΑΕΕ και, τι θα μείνει για τον επόμενο χρόνο στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από τις πωλήσεις των unit linked;  Μήπως τα defined contributions είναι αυτά που ανέβασαν την αγορά; Είχαμε και έναν νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά που άλλαξε.  Τι θα μπορούσαμε να πούμε για αυτό;

Αυτή η αλλαγή και η εκτίναξη των μεγεθών, αποτελεί γρίφο για τον Ανασφάλιστο. Εγείρει, επίσης πολλά ερωτήματα σχετικά με τον κλάδο ζωής. Που θα πάει ο κλάδος αυτός, όταν τα προϊόντα που πουλά έχουν μείνει σχεδόν τα ίδια εδώ και 20 χρόνια; Μήπως και, αυτά τα unit linked έχουν αλλάξει σημαντικά και πόσο πραγματικά ανεβαίνουν, αν υπολογιστούν και οι εξαγορές;  Άντε και φέτος βγήκαν οι προμήθειες, του χρόνου;

Με έναν γερασμένο ‘στόλο’ που πάει ο κλάδος ζωής; Τι θα πουν αύριο οι ασφαλιστικές στην ΓΣ για αυτό;  Τι πραγματικά πουλάνε;  Στα λόγια μένουν οι προσπάθειες ‘αφήστε το αυτοκίνητο και πιάστε την ζωή και την υγεία’, μέχρι τώρα.

Και ας πάμε στην απέναντι όχθη. Την Περιουσία. Βλέπετε και χτες ο Robert Gauci, τόνισε πολύ έξυπνα, το 2024 θα είναι έτος Περιουσίας για την Εθνική Ασφαλιστική.  Εδώ, σε αυτόν τον κλάδο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τι πάει μπρος και τι μένει στάσιμο. Γενικές, Αστικές Ευθύνες, Φυσικές Καταστροφές, Εγγυήσεις (surety bonds), .. υπόσχονται. Οι πιστώσεις, επίσης.

Οι ασφαλιστικές που θα επικεντρωθούν στους τομείς αυτούς με στρατηγικές εξωστρέφειας το πιθανότερο να γράψουν στο τέλος του έτους κερδοφορία.

 

 

Κάποιοι, όπως η Ευρώπη Ασφαλιστική και η Karavias έχουν προνοήσει βλέποντας μπροστά. Οι πιστώσεις, επίσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*