Τα ILS ενίσχυσαν τις επιδόσεις του κλάδου κατά Ζημιών το 2015

Σταθερή ανάπτυξη στα ασφάλιστρα έγραψαν το 2015 οι (αντ)ασφαλιστικές κατά ζημιών στις ανεπτυγμένες οικονομίες σύμφωνα με την μελέτη Sigma της Swiss Re. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη είχαν τα προϊόντα ILS τα οποία έχουν ξεκινήσει και καταλαμβάνουν σημαντικά μερίδια στις παραδοσιακές αντασφαλίσεις.

Εκτός της Ωκεανίας της οποίας τα ασφάλιστρα του κλάδου ζημιών σημείωσαν ανάπτυξη 0,1%, το ποσοστό της ανάπτυξης στις υπόλοιπες χώρες κυμάνθηκε από 4,1% σε αναπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ασίας, 3,2% στην Βόρεια Αμερική μέχρι 1,5% στην Δυτική Ευρώπη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την μελέτη Sigma, o κλάδος κατά ζημιών διαθέτει υψηλή κεφαλαιοποίηση με το δείκτη φερεγγυότητας στο 130% το 2015, παρουσιάζοντας βελτίωση έξι ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με τα μεγέθη της οικονομικής χρήσης 2014.

Η είσοδος  των εναλλακτικών κεφαλαίων στην παγκόσμια (αντ)ασφαλιστική αγορά ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται στις μέρες έχοντας ως στόχο την αντιστάθμιση των κινδύνων σε περιοχές που έχουν υψηλή έκθεση στον κίνδυνο

Τα ILS όσο καθίστανται πιο γνωστά τόσο θα αυξάνουν τα μερίδια τους στο τομέα των παραδοσιακών αντασφαλίσεων στις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες ενισχύοντας το ρόλο τους στην παγκόσμια αγορά.

Ελ Ε

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*