Baden Baden: Δυσοίωνες προβλέψεις για 2023, 2024

της Ελενας Ερμείδου

Η βελτίωση της κερδοφορίας, οι αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις  των αντασφαλιστικών συμβάσεων και τα μερίδια αγοράς  είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσει ς των αντασφαλιστών στο Baden Baden που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο 26 Οκτωβρίου.

H κλιματική αλλαγή, επίσης κυριαρχεί στις συζητήσεις,  καθώς οι αντασφαλιστές βάλλονται από τις αυξημένες ζημιές, μη έχοντας καταφέρει να βρουν ένα σημείο ισορροπίας στην υπογραφή των συμβάσεων τους με τους ασφαλιστικές, εντείνοντας περισσότερο τις αβεβαιότητες που κατακλύζουν την αγορά.

Η τιμολόγηση των επιχειρήσεων με «ουρά» που ονομάζουν οι αντασφαλιστές  δεν είναι εύκολη δηλώνει η Swiss Re. Οι προσπάθειες  διορθώσει η αγορά εν μέσω των απανωτών σοκ του πληθωρισμού καθίστανται ακόμα δυσκολότερες, τονίζει η Swiss Re, αποδίδοντας μερίδιο ευθύνης και στους underwriters οι οποίοι έχουν να δουλέψουν πάνω σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Swiss Re, προειδοποιώντας τους underwriters υπογραμμίζει ότι πρέπει να εξετάσουν αυξήσεις στις τιμές, όχι μόνο γιατί ο πληθωρισμός παραμένει αλλά γιατί και οι αβεβαιότητες στην αγορά παραμένουν και είναι πολλές, ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες.  Το ότι η αγορά των αντασφαλιστών παρέμεινε ισχυρή παρά τις αντιξοότητες δεν σημαίνει για την Swiss Re ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και δεν θα διακοπεί., μίας και πλήθος παραμέτρων συνοδεύονται από κινδύνους.

Τα οικονομκά του μέλλοντος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η οικονομική επιβράδυνση την ανάπτυξη του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος από 3% το 2022 σε 2,5% το 2023 και 2,2% το 2024, και η αγορά κάθε άλλο από μεγάλη παραμένει. Στις ΗΠΑ η οικονομία συρρικνώνεται από ανάπτυξη 2,1% το 2023 σε 0,9% το 2024. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα υποχωρήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις 0,4% σε 0,3%

Στις ΗΠΑ η οικονμία ενδέχεται να επιβραδυνθεί από 2,1 τοις εκατό το 2023 σε 0,9 τοις εκατό το 2024. Η ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει από 0,4 τοις εκατό σε 0,3 τοις εκατό αντίστοιχα.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών μέχρι το 2024, αναφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο με τον ετήσιο πληθωρισμό να βρίσκεται σε τροχιά πέριξ του 4% στις ΗΠΑ και 5% στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*