Απειλή προστίμων και στις ασφαλιστικές για τα ανασφάλιστα

Ευθύνη και μάλιστα με τον κίνδυνο επιβολής προστίμου, θα φέρουν όσες ασφαλιστικές εταιρείες αρχίσουν να ασφαλίζουν ανασφάλιστα οχήματα δίχως πρώτα να έχουν ελέγξει ότι πληρώθηκε από τους οδηγούς το παράβολο των 250 ευρώ ή των 500 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

 Το υπουργείο Οικονομικών είναι πλέον στην τελική ευθεία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ασφάλισης των ανασφάλιστων οχημάτων, και όπως ήδη επεσήμανε στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι υποχρέωσή τους πρώτα να ελέγχουν ότι ο ανασφάλιστος οδηγός έχει πληρώσει το πρόστιμο και εν συνεχεία να τον ασφαλίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση το ανείσπρακτο παράβολο θα επιβαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία θα απειλείται και με διοικητικό πρόστιμο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη υλοποιήσει μια σειρά από τεχνικές προσαρμογές στα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στα αντίστοιχα συστήματα του δημοσίου και το μόνο που αναμένουν είναι να δοθεί το σήμα από το υπουργείο για την εφαρμογή του νόμου.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώτος κύκλος εφαρμογής θα είναι ήπιος ώστε να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης λαθών τα οποία ενδεχομένως να υπάρχουν στα στοιχεία των ανασφάλιστων κατόχων ΙΧ οχημάτων ή και στα οχήματά τους, όμως ο δεύτερος και κάθε επόμενος κύκλος ελέγχου θα είναι επιθετικός και δεν θα αναγνωρίζει – συγχωρεί κανένα λάθος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*