Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου: Με τη σφραγίδα της GREAT η ελληνική συμμετοχή

Υπό τη διοργάνωση της GREAT – Trade Exhibitions & Exports συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 90ή International Green Week του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση στην Ευρώπη για τον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το 8ο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (Forum for Food and Agriculture, GFFA), στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων αλλά και των επιστημών, ανταλλάζοντας απόψεις για τη μελλοντική ενίσχυση των αλυσίδων διανομής τροφίμων και τη σύζευξη των αγροτικών πρακτικών με τα αστικά κέντρα και τις διατροφικές συνήθειες.

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές, που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο που ξεπερνά τους 400.000 επισκέπτες.

grune-woche-greek-1Στο ελληνικό περίπτερο, που ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συμμετοχές χωρών απ’ όλο τον κόσμο, δίπλα σε «κλασικές» αξίες σαν το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, το μέλι, τη σταφίδα, τα παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τα τυριά, τα κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις, όπως φυσικά καλλυντικά και μαρμελάδες. Με καθημερινές γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων, οι εκθέτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στο Ελληνικό Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας.

Οι Γερμανοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αγόρασαν με προθυμία από τους εκθέτες και ζήτησαν ακόμη περισσότερα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες εκθέτες πέτυχαν ευρεία δειγματοδιανομή, ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, καθώς και εμπορικές επαφές.

grune-woche-greek-2Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε υπό την αιγίδα του την ελληνική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν οι κύριοι  χορηγοί.  Η ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής στην GREAT έγινε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και, όπως όλα δείχνουν, θα επαναληφθεί στην Πράσινη Εβδομάδα του 2017, με ακόμη περισσότερους εκθέτες και προϊόντα.

Εξάλλου, στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT – Trade Exhibitions & Exports έχει αναλάβει την ελληνική συμμετοχή σε τρία μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα: στη διεθνή έκθεση ISM της Κολωνίας, στη FRUITLOGISTICA του Βερολίνου και στην PROWEIN του Ντίσελντορφ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*