Χρέη από τις φυσικές καταστροφές στην ασφαλιστική βιομηχανία

Τεράστια ανοίγματα και χρέη προγράφονται για τις ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως από τις φυσικές καταστροφές. Με τις επιστημονικές έρευνες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ζημιές με τις οποίες θα ερθει αντιμέτωπη η ασφαλιστική βιομηχανία τα επόμενα χρόνια οι εταιρείες παγκοσμίως, αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους σχετικά με τα μοντέλα που χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την τεχνολογία και την πληροφορική. Οι διοικήσεις των μεγάλων ομίλων παρακολουθούν στενά τις έρευνες, οι οποίες δείχνουν αυξημένες θερμοκρασίες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, αύξηση της στάθμης της θάλασσας και κατά 40% αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες των πλημμυρών.

Σύμφωνα με έκθεση της ΑΟΝ το χρόνο που πέρασε η ασφαλιστική βιομηχανία κατέβαλε 39 δις σε αποζημιωσεις για καταστροφικά γεγονότα, ενώ συνολικά οι οικονομικές απώλειες παγκοσμίως ανήλθαν σε 132 δις.

Μεγάλες ζημιές για τους ομίλους αποτέλεσαν η καταιγίδα τον Ιούνιο στην Ευρώπη, που οδήγησε σε ασφαλισμένες απώλειες 3 δις και τον Μάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποζημιώσεις που έφτασαν τα 2,9 δις.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο στη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη οικονομική απώλεια του χρόνου, προκαλώντας περίπου 18 δισεκατομμύρια ζημιά. Είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που το Πακιστάν πλήττεται από τέτοιου είδους φαινόμενα με επιπτώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*