Aon – NFP: Ένα μεγάλο deal βαίνει προς ολοκλήρωση. Το τίμημα και η συμφωνία

Η Aon επιβεβαίωσε ότι η εξαγορά της NFP αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Ήταν Δεκέμβριος του 2023, όταν η Aon ανακοίνωσε ότι θα εξαγόραζε την NFP έναντι τιμήματος που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10,6 δισ. £ (13,4 δισ. $). Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η NFP θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη, αλλά συνδεδεμένη επιχείρηση μεσιτείας, που θα δραστηριοποιείται στην αγορά ως «NFP, an Aon company».

Σε επίσημα έγγραφα, η Aon ανέφερε ότι αναμένει η εξαγορά να ολοκληρωθεί την Πέμπτη (25 Απριλίου). «Τόσο η Aon όσο και η NFP αναμένουν ότι το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2024 ή κάπου εκεί κοντά, με την επιφύλαξη της ικανοποίησης των όρων κλεισίματος που καθορίζονται στη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρεται στα έγγραφα. «Μέχρι το κλείσιμο, η Aon και η NFP θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα”.

Πρόκειται σύμφωνα με την Insuramore για τη «μεγαλύτερη συμφωνία που ανακοινώθηκε ποτέ στον παγκόσμιο κλάδο ασφαλιστικών μεσιτειών».

Η εταιρεία συμβούλων ασφαλιστικού μάρκετινγκ τόνισε ότι το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της Aon θα αυξηθεί από 7,6% σε 8,8% και ότι για τις επιχειρήσεις λιανικής μεσιτείας εμπορικών ακινήτων και ατυχημάτων (P&C), το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της θα αυξηθεί από 8,9% σε 9,7%. Ως μέρος της συμφωνίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NFP Doug Hammond θα συνεχίσει να ηγείται της επιχείρησης, δίνοντας αναφορά στον Eric Andersen, πρόεδρο της Aon. Ο Greg Case, διευθύνων σύμβουλος της Aon, δήλωσε: «Η εξαγορά θα προωθήσει τη συνάφειά μας με τους πελάτες, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συναδέλφους μας και θα ενισχύσει περαιτέρω τις κοινές μας πολιτιστικές αξίες.

«Ο Doug και η NFP έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα, με μια συμπληρωματική νοοτροπία μιας επιχείρησης, και αναμένουμε να μάθουμε από την επιχειρηματική τους κουλτούρα και να μοιραστούμε μαζί τους το βάθος και το εύρος των δυνατοτήτων μας για να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους μετόχους μας.

Με πληροφορίες από το Insurance Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*