ΕΑΕΕ: Αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης μελέτης των αποζημιώσεων του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης επί καταστροφών μεγάλης έκτασης και έντασης, η Ε.Α.Ε.Ε. δημοσίευσε τα αποτελέσματα των ερευνών της μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και ταραχές στην Ελλάδα.

Στη μελέτη αυτή καταγράφονται τα περιστατικά που ερευνήθηκαν τόσο σε πλήθος ζημιών όσο και σε ποσό αποζημιώσεων για την περίοδο από το 1993 έως και το 2014.

Η ανταπόκριση των μελών, σύμφωνα με την ένωση, ήταν μεγάλη σε κάθε περιστατικό (άνω του 80% του μεριδίου αγοράς), με αποτέλεσμα την άμεση ενημέρωση της αγοράς για το σύνολο σχεδόν της αποτίμησης της οικονομικής συνέπειας του περιστατικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μελέτη έγινε από την Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής υπό την καθοδήγηση της Υποεπιτροπής Ασφαλίσεων Καταστροφικών Κινδύνων και Αντασφαλίσεων, της αρμόδιας επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ε.Α.Ε.Ε.

Στην ιστοσελίδα της Ενώσεως (http://www.eaee.gr/cms/ ) μπορείτε να δείτε τα κύρια σημεία της μελέτης που παρουσιάζονται σε ξεχωριστή παράγραφο η οποία είναι διαθέσιμη στα ελληνικά ως Σύνοψη Βασικών Σημείων και στα αγγλικά ως Executive Summary.
Επίσης, η ηλεκτρονική έκδοση της μελέτης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-natcatgr.pdf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*