back to top
24.9 C
Athens
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση άνω των 50 ετών

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε άτομα άνω των 50 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Προϋπόθεση για το κλείσιμο των ραντεβού είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Διευκρίνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για την 3η δόση ειδικά σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκειαχρόνια νεφρική νόσοςχρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κλπ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα και για νεότερες ηλικίες και ενώ αναμένονται νέα δεδομένα από άλλες χώρες.

- Advertisement -

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εξορμήσεις με κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένα χωριά. Την Τρίτη, θα επισκεφθούν χωριά σε Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη, την Τετάρτη Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη σε Φλώρινα και Σέρρες. Μέχρι σήμερα, χάρη στις εξορμήσεις, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 10.000 άτομα σε απομακρυσμένα χωριά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπήρξε πρόωρη άρση των μέτρων, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξημένη διασπορά, τόσο η αναπληρωτής υπουργός Μ. Γκάγκα όσο και οι καθηγητές Μαγιορκίνης και Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Σημείωσαν όμως ότι πλέον όλοι γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε μετά από 2 χρόνια πανδημίας και πως με εμβολιασμένο το 63% των ενηλίκων είναι δυνατόν οι εμβολιασμένοι να επιστρέψουν σε μία νέα κανονικότητα.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τιμητική βράβευση της Υδρογείου Ασφαλιστικής από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Το πρόγραμμα επεκτείνεται και για το 2025, στηρίζοντας ακόμη περισσότερους ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

H ΕΣΑΠΕ για τις εκπτώσεις σε ασφαλιστήρια υγείας

Το ΔΣ της ΕΣΑΠΕ δέχθηκε πρόσφατα τον προβληματισμό και την ανησυχία μελών του, σχετικά με έκπτωση, σε ασφάλιστρα ατομικών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις