back to top
16.4 C
Athens
Τετάρτη 14 Μαΐου 2025

Κ. Μπακογιάννης: Το “Agora Athens” εν δυνάμει πρότυπο για όλη την Ελλάδα

Για το σήμερα και το αύριο του επιχειρείν στην Αθήνα, και τις κοινές δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην πόλη συζήτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 9/3/2022.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη και την κοινή βούληση Επιμελητηρίου και Δήμου για την ανάδειξη της Αθήνας σε μία σύγχρονη μητρόπολη, πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και σημείο αναφοράς για το επιχειρείν.

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στο Σχέδιο “Agora Athens”, που υλοποιείται από το Ε.Ε.Α. με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών από την πρώτη μέρα, συνολικά αλλά και ειδικά στο Σχέδιο “Agora Athens”, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε αισιόδοξος για την Αθήνα, τονίζοντας πως «αυτή είναι η στιγμή της πόλης». Μίλησε, συγκεκριμένα, για δύο θετικά ρεύματα στην πόλη, εξηγώντας πως υπάρχει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος υλοποιεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων -από πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως είναι η διπλή ανάπλαση, μέχρι μικρότερες παρεμβάσεις στις γειτονιές-pocket park, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία και με το Ε.Ε.Α., ο Δήμος «ξεκλείδωσε» 40 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, ενώ πολύ μεγάλη έμφαση δίνεται και στον τουρισμό, όπως και στην ψηφιακή μετάβαση της πόλης των Αθηνών, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ο κ. Μπακογιάννης αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

«Στο όνομα της κοινωνικής συνοχής έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι είχε ποτέ να δουλέψουμε όλοι μαζί συνεργατικά, συναινετικά και σε κάθε περίπτωση το πάθημα των μνημονίων να γίνει μάθημα και να μην ακολουθούμε ξεχωριστές ατζέντες αλλά αντίθετα να βλέπουμε όλοι μαζί τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε. 

Στο “Agora Athens” αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Κογιουμτσής, υπεύθυνος για το έργο από πλευράς Ε.Ε.Α., επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα. Στην πλατφόρμα έχουν μπει ήδη οι πρώτες 120 επιχειρήσεις, ενώ επόμενο βήμα είναι η διαφήμιση του project σε αεροδρόμιο και λιμάνια, καθώς και η προώθησή του μέσω εκθέσεων. 

Μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι φορέων έθεσαν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με το επιχειρείν στην πόλη, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, μεταξύ άλλων, να στηρίζει το αίτημα για τη διατήρηση της επέκτασης της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων που ίσχυε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να μετακυλήσει το όποιο, αυξημένο κόστος ενέργειας, στους Αθηναίους. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής (video)

“Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Η ασφάλεια ξεκινά από μέσα! Η MEGA Brokers πιστοποιείται ξανά ως «Great Place to Work»!

Η MEGA Brokers κατέκτησε για 3η φορά την πιστοποίηση «Great Place to Work» για την περίοδο Απρίλιος 2025 – Απρίλιος 2026. Η διάκριση

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Στη Mega Brokers, επενδύουμε συστηματικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού περιβάλλοντος εργασίας

Μία ακόμη εταιρεία που στηρίζεται απόλυτα στο ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της είναι η Mega Brokers

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Pricefox: Πόσο κοστίζει η ασφάλεια μηχανής στην Ελλάδα;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα online σύγκρισης τιμών και αγοράς ασφάλειας μηχανής, έκανε έρευνα και σύγκρινε το κόστος των ασφαλίστρων.

Η Επιτροπή Αφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ για τις αλλαγές στις αποζημιώσεις ασφαλιστηρίων υγείας της Εθν. Ασφαλιστικής

Την αντίδρασή της στις αλλαγές του τρόπου καταβολής αποζημιώσεων παλαιών ασφαλιστηρίων υγείας από την Εθνική Ασφαλιστική

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με αφορμή τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης οχήματος έναντι φυσικών καταστροφών

Insurancemarket: Eνδιαφέροντα ευρήματα και οι τάσεις στο Ετήσιο Report για την online ασφάλιση

Το insurancemarket.gr, δημοσιεύει το Ετήσιο Report 2024 για την online ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στα γραφεία της φοιτητές του ENSAM στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της, την Πέμπτη 8 Μαΐου, 23 φοιτητές του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού προγράμματος

Φαρμακοποιοί Αττικής για τα ΦΥΚ: Η παράκαψη των φαρμακείων θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς

Την πλήρη αντίθεσή του δηλώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στη διάθεση φαρμάκων σοβαρών παθήσεων (ΦΥΚ) από τον ΕΟΠΥΥ

Tι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α.

Επίκαιρα θέματα που αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αλλά και τον κλάδο ασφάλισης εν γένει τέθηκαν στο τραπέζι της συνεδρίασης

Η ΠΟΑΔ για την αλλαγή της διαδικασίας των αποζημιώσεων

Η απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να προβεί σε αλλαγή της διαδικασίας των αποζημιώσεων σε μεγάλο αριθμό και συγκεκριμένου τύπου

Pricefox: Πόσο κοστίζει η ασφάλεια μηχανής στην Ελλάδα;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα online σύγκρισης τιμών και αγοράς ασφάλειας μηχανής, έκανε έρευνα και σύγκρινε το κόστος των ασφαλίστρων.