back to top
29.8 C
Athens
Κυριακή 10 Αυγούστου 2025

Η στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη: Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας. Πολλά οικοσυστήματα βρίσκονται στο σημείο χωρίς επιστροφή – τώρα. Η ανεξέλεγκτη ρύπανση από άνθρακα αναγκάζει τους πιο ευάλωτους του κόσμου σε έναν αργό βάδισμα προς την καταστροφή – τώρα.

Τα σημαντικότερα ζητήματα και προκλήσεις για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο “New Realities”, που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από Τετάρτη 6  έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

- Advertisement -

Ζητήματα όπως η πολιτιστική διάσταση της Πράσινης Συμφωνίας, τα αποτελέσματα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) και τι να περιμένουμε από την COP27, οι επιπτώσεις της πανδημίας στο θαλάσσιο περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα λάβουν μέρος είναι η Tatiana Valovaya, Γενική Διευθύντρια στα Ηνωμένα Έθνη, η Patricia Espinosa Εκτελεστική Γραμματέας στον ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, για την Κρατική Βοήθεια και την Ανάκαμψη από Φυσικές Καταστροφές, ο David Moran Περιφερειακός Πρέσβης της COP26, ο κ. Kwasi Kwarteng Υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, η κ. Kadri Simson, Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, ο Χρήστος Ζερεφός Γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, η Sophie Godin-Beekmann, Διευθύντρια Έρευνας CNRS, ο Petteri Taalas Γενικός Γραμματέας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, ο Κώστας Συνολάκης Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή για την Ελλάδα,  ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας & Γεωδυναμικής, η Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Maria Fernanda Espinosa μέλος του Nizami Ganjavi International Center, ο Μιχαήλ Σκούλλος, Ομότιμος Καθ., Εργ. Περιβαλλοντικής Χημείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Α.Ε, ο Nik Gowing Ιδρυτής του Thinking the Unthinkable, ο Δημήτρης Καραβέλλας Διευθυντής στην WWF Ελλάς, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος, Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής, ο Κωνσταντίνος Αραβόσης, Γενικός Γραμματέας Δασών στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής EPLO στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Naser Nuredini Υπουργός Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας, ο Γιώργος Κρεμλής  Κύριος Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, για την Ενέργεια, το Κλίμα, το Περιβάλλον και την Κυκλική Οικονομία, η Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών στη  diaNEOsis, ο Νίκος Τσάφος, Πρόεδρος, Ενέργεια & Γεωπολιτική, Πρόγραμμα Ενεργειακής Ασφάλειας & Κλιματικής Αλλαγής, CSIS.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Περιφέρεια Κρήτης: Δημιουργία μηχανισμού για την κλιματική αλλαγή

Στ. Αρναουτάκης: «Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» - Ποιοι επιστημονικοί φορείς συμμετέχουν

Allianz Trade: Οι οικονομικές επιπτώσεις του καύσωνα σε Ελλάδα και κόσμο

Οι καύσωνες γίνονται το «νέο φυσιολογικό», στο οποίο η οικονομία πρέπει να προσαρμοστεί για να αποφύγει σοβαρές μακροπρόθεσμες απώλειες

Πώς η κλιματική αλλαγή «τιμολογείται» από τις ασφαλιστικές

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον απλή θεωρία ή μακρινό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων (EIOPA) τονίζει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

ORSA: Πρόοδο στην ενσωμάτωση κλιματικών κινδύνων διαπιστώνει η EIOPA

Ποιες προκλήσεις εντοπίζει η EIOPA στις πρακτικές των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των εθνικών εποπτικών αρχών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Η Syndea υπενθυμίζει τη σημασία της ασφάλειας και της φροντίδας των κατοικίδιων

Σήμερα, 8 Αυγούστου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας, μια ημέρα αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ζώα, που συχνά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας. Η περίπτωση...

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Η ΕΑΕΕ προωθεί την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης για επαγγελματίες και ανοίγει ξανά τη συζήτηση!

Δείτε τη νέα καμπάνια της ένωσης για την επαγγελματική ασφάλιση

Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης από τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική: «Η ασφάλειά σας είναι και δική μας ευθύνη»

Η ΔΥΝΑΜΙΣ συνιστά πριν το ταξίδι μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να σώσουν ζωές

Υδρογειος Ασφαλιστική: Επενδύοντας στη διαπολιτισμική συνεργασία για την ελληνική αγορά

Εκπαιδεύοντας το δυναμικό της στην ενσυναίσθηση και κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, η Υδρογειος ενισχύει την απόδοση σε διεθνές περιβάλλον