της Ελενας Ερμείδου
Πλήττει την οικονομία, τους επιχειρηματικούς κλάδου, εν τέλει και την ιδιωτική ασφάλιση αφού οι ασφάλειες πορεύονται με τον ρυθμό της οικονομίας. Ο λόγος για την επιβολή τέλους 2% σε smartphones, tablets, και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Η αρχική ρύθμιση (ν.4481/2017) προέβλεπε την επιβολή τέλους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά με κεντρική μνήμη άνω των 4GB.
Αραγε πώς ερμηνεύεται αυτό των 4GB. και με ποια ξεκίνησε;
Διαβάστε: Ι. Βοτσαρίδης: Επιχειρείται ιδεολογική βάση στην φορολογία
Πρόκειται για ένα μέτρο κατά της ανάπτυξης και των νέων επενδύσεων και μάλιστα δια σφραγίδος του ΣΕΠΕ, όταν σχεδόν 10 ημέρες πριν ο ΣΕΠΕ δια του προέδρου, κου Τάσου Τζήκα ζήτησε την απόσυρση του μέτρου.
Το μέτρο αυτό θα έχει αντίκτυπο σε όλη την οικονομία καθώς και τις ασφάλειες σε πολλαπλά επίπεδα, πιθανά να επηρεάσει και την στρατηγική των αποφάσεων.
Η φορολογία έχει αποτελέσει βάση ώστε η παρούσα κυβέρνηση να υλοποιήσει τους ιδεολογικούς της στόχους, την ίση κατανομή του πλούτου, οδηγώντας στην φτωχοποίηση και την ενίσχυση πρακτικών που κάθε άλλο παρά στην αριστεία οδηγούν.
Ο πτώση της χώρας, σύμφωνα με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν οφείλεται μόνο στις πιέσεις που δέχτηκαν τα εισοδήματα, αλλά και στην ανικανότητα της χώρας να παράγει πλούτο.
Αυτό που είναι εξόχως ανησυχητικό είναι η μόνιμη επιβολή φόρων σε συνδυασμό με την απουσία αναπτυξιακού σχεδίου. Είναι βαρετό κάθε φορά να λέμε ότι όλες οι χώρες που μπήκαν στα μνημόνια, εξήλθαν. Επίκαιρο να δούμε το μείγμα που ακολούθησαν το οποίο διαφέρει από τα στερεότυπα μειονεξίας που ακολουθεί η χώρα μας.