Το σενάριο να στραφεί νομικά κατά της Βρετανίας εξετάζει το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αυτοκινήτου, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την κάλυψη της τρύπας των 50 εκατ. ευρώ την οποία άφησε η Enterprise μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.
Η εν λόγω εταιρεία, με έδρα το Γιβραλτάρ, η οποία είχε παρουσία στην Ελλάδα υπό καθεστώς ΕΠΥ, έχασε την άδεια λειτουργίας της μετά από απόφαση την οποία έλαβαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της Βρετανίας.
Το Επικουρικό Κεφάλαιο στην Ελλάδα, το οποίο ενεπλάκη στη διαδικασία αποζημιώσεων λόγω του θεσμικού του ρόλου, διεμήνυσε ήδη προς το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης ότι δεν προτίθεται να καλύψει τις οφειλές της Enterprise, καθότι αρμόδια για τον έλεγχό της είναι η Εποπτική αρχή της Βρετανίας και άρα υπεύθυνος να καλύψει τις ζημιές της ο επικουρικός φορέας της χώρας όπου η εταιρεία έχει την έδρα της.
Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς δηλώνουν ότι την ευθύνη κάλυψης των υποχρεώσεων της Enterprise την έχει η Βρετανία. Αν η ίδια αρνηθεί να αναλάβει τις ευθύνες της, το Επικουρικό Κεφάλαιο στην Ελλάδα δεν θα διαμεσολαβήσει στην όλη διαδικασία καλύπτοντας οικονομικά θύματα τροχαίων ατυχημάτων που έχουν αξιώσεις από την ΕΠΥ.
Μάλιστα, αναφέρουν ότι πρώτη κίνηση του Επικουρικού θα είναι να πάει σε διαιτησία με τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας, ενώ αν δεν δικαιωθεί τότε θα στραφεί και νομικά κατά των αρχών της χώρας.
Όποιος εγγυάται για τη βιωσιμότητα μιας ασφαλιστικής εταιρείας θα πρέπει να αναλαμβάνει πλήρως όλες τις ευθύνες για τις αποφάσεις του, αναφέρουν τα ίδια στελέχη που προσθέτουν πως μετά τα όσα ανέκυψαν με την Enterprise, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που απορρέουν από τις αποφάσεις που λαμβάνουν για την ασφάλισή τους.