back to top
9.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

H Επιτροπή Ανταγωνισμού για το whistleblowing

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) ξεκινά για πρώτη φορά μια πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού του whistleblowing (ανώνυμη παροχή πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού) σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμπνεόμενη από σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση, το σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών της ΕΑ, αποτελεί την πλέον τεχνολογικά προηγμένη και απόλυτα ασφαλή μέθοδο για τον κάθε πολίτη (επιχειρηματία, εργαζόμενο, καταναλωτή) ώστε να συμβάλει στην ανίχνευση αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών, ενώ ανάλογα συστήματα ανώνυμης παροχής πληροφοριών χρησιμοποιούνται από άλλες Αρχές Ανταγωνισμού παγκοσμίως, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γερμανίας, Μεγάλης Βρετανίας, Δανίας, Νοτίου Κορέας κ.α.

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία νέα στρατηγική ανίχνευσης αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογικών και άλλων μεθόδων, αλλά και γενικότερα ενημέρωσης του κοινού για θέματα ανταγωνισμού, η οποία ξεκίνησε το 2020.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επ. Ανταγωνισμού για whistleblowing: Πρωτόγνωρη ανταπόκριση του κοινού

Η αυξημένη χρήση της πλατφόρμας ανώνυμης πληροφόρησης και η ποικιλία των προβλημάτων που αναφέρονται αποδεικνύει ότι υφίστανται σημαντικά προβλήματα σε πληθώρα αγορών, ενώ καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού της ΕΑ και για στενότερη συνεργασία των δημοσίων αρχών και υπηρεσιών.

Ηρακλης Δασκαλόπουλος: Ο ανταγωνισμός στην αγορά, ο κλάδος Υγείας και οι σχέσεις με τα νοσηλευτήρια

Οι σχέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών με τους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών περίθαλψης. Ποια είναι η εικόνα της αγοράς σήμερα.

Το βίντεο της δημόσιας διαβούλευσης από τη κλαδική ερευνα της Επ. Ανταγωνισμού στην Υγεία & Ιδιωτική Ασφάλιση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη ημερίδα-τηλεδιαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της κλαδικής έρευνας στην Υγεία & Ιδιωτική Ασφάλιση.

Έρευνα της ιρλανδικής Επ. Ανταγωνισμού για αθέμιτες πρακτικές παροχής ιδιωτικής ασφάλισης αυτοκινήτων

Το 2016, η Ιρλανδική Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών (CCPC) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με υποψίες για αθέμιτες πρακτικές για την παροχή ιδιωτικής ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ιρλανδία, σε αντίθεση με τον νόμο περί ανταγωνισμού του 20021.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Epsilon Digital: Ηγέτης στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Στον συνεχώς εξελισσόμενο ασφαλιστικό κλάδο, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητα για την αποδοτικότητα και τη...

Διεθνής διάκριση για την INTERAMERICAN

Ο Όμιλος INTERAMERICAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, κατακτώντας το Silver Medal από τον κορυφαίο ανεξάρτητο

Εθνική Ασφαλιστική: Προς ολοταχώς για επιστροφή στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας

Χρονιά προκλήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική, με πρώτη απ` όλες την αλλαγή έδρας όπου, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες

Η Generali ενισχύει την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της με την ψηφιακή βοηθό Genie

Η Generali, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, διευρύνει τα κανάλια επικοινωνίας της, και παρουσιάζει την Genie

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου