back to top
25.7 C
Athens
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

Ελληνογαλλικό Φόρουμ με στόχο την συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

της Ελενας Ερμείδου

Ελλάδα – Γαλλία συμμαχία ήταν  το μήνυμα του Γάλλου πρέσβη Christophe Chantepy στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παράθεσε στην Γαλλική Πρεσβεία  με αφορμή το 1ο  στο είδος Ελληνογαλλικό Φόρουμ στην Ελλάδα που πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Το Ελληνογαλλικό Φόρουμ εστιάζει σε δύο τομείς, στο τομέα της Ενέργειας και στον τομέα της Καινοτομίας και στόχος του είναι η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

- Advertisement -

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κατά στον χαιρετισμό του δήλωσε :«οι ανταλλαγές μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας βασίζονται σε μία πλούσια κοινή ιστορία. Μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε και να τις ενισχύσουμε περαιτέρω, μέσω πρωτοβουλιών που δημιουργούν αλληλεγγύη, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και που προδιαθέτουν θετικά για να εργαστούμε από κοινού. Αυτό είναι το νόημα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στις 24 και 25 Νοέμβριο. Οι δύο αυτές ημερίδες που διοργανώνονται από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα δώσουν την ευκαιρία εξερεύνησης δύο τομέων στην συνεργασία μας».

Ο Γάλλος πρέσβης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των γαλλικών επιχειρήσεων ως προς την Ελλάδα, χαιρέτισε μεταξύ των άλλων και την εκδήλωση  με την επωνυμία  #hackinnow  με διοργανωτή την Corallia (συντονιστή cluster)  και υποστηρικτή – χορηγό την Groupama  που είχε ως στόχο τον διαγωνισμό για καινοτόμες εφαρμογές  για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και τους καταναλωτές.

- Advertisement -

Στις 24 Νοεμβρίου:, η ενέργεια και το περιβάλλον με ένα επιχειρηματικό φόρουμ πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδα – Γαλλίας και θα αποτελέσει ευκαιρία συνάντησης των δημοσίων και ιδιωτικών παραγόντων των δυο χωρών.

Στις 25 Νοεμβρίου: το φόρουμ για την καινοτομία έχει σκοπό την προσέγγιση των γαλλικών και ελληνικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και την ανάπτυξη δημιουργικών συνεργασιών.

Οι ημερίδες υποστηρίζονται από 15 διεθνή δίκτυα υποστήριξης και χρηματοδότησης, 15 όργανα χρηματοδότησης και τράπεζες, 8 πανεπιστήμια και κέντρα ερευνών. Στις ημερίδες θα μιλήσουν 75 στελέχη της αγοράς, θα υπάρξουν 15 επωαστήρια επιχειρήσεων, 14 θεματικά εργαστήρια και στρογγυλές τράπεζες.

Η Γαλλία είναι η δεύτερα χώρα σε επενδύσεις στην Ελλάδα με τις γαλλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα απασχολούν περί τους 13.000 έλληνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η GROUPAMA λαμβάνει την κορυφαία πιστοποίηση Ethos Platinum για 2η συνεχόμενη χρονιά

Η Groupama Ασφαλιστική, μέλος του γαλλικού Ομίλου Groupama και με ισχυρή παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έλαβε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Groupama Ασφαλιστική: Aνακαινίζει δύο κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη

Η Groupama Ασφαλιστική, παραμένοντας αρωγός στο πολύπλευρο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, προχωρά στην ανακαίνιση του κτιρίου

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

Ο Hassène Feki νέος CEO στην Groupama Ασφαλιστική

Η Groupama Ασφαλιστική, ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Chief Executive Officer από τον κ. Hassène Feki, ο οποίος αναλαμβάνει

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Στο ΕΕΘ η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ

Συνάντηση εργασίας με την Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις